Тенденциите от последно време за разработка на решения за локално

...
Тенденциите от последно време за разработка на решения за локално
Коментари Харесай

MWC 2018: MediaTek представи чиповете Helio P60

Тенденциите от последно време за разработка на решения за локално основан изкуствен интелект (не единствено в облак) в устройствата не престават да бъдат забележими и по време на Световния мобилен конгрес, провеждащ се в Барселона. Тук участват и Mediatek, които показаха личния чип Helio P60. Компанията дефинира P60 като технология, предопределена за мобилни устройства в горния сегмент на междинния клас телефони. Заедно с това, Helio P60 е рекламиран като първата SoC платформа, включваща мултиядрен AI процесор и създадената от компанията Neuropilot AI технология.



EETimes разясняват, че ходът на MediaTek е образец за изработен завой от компанията – в борбата за „мобилен неестествен интелект“. „Целта е елементарна. Те желаят да задействат AI прекарванията – гласов интерфейс, отключване чрез лицеви характерности, допълнената действителност и други – всичко това, осъществявано на смарт телефоните на потребителите, по-бързо и по-добре, с или без мрежова свързаност“, написа Юнко Йошида от медията. „През последната година видяхме първата вълна на смарт процесори с вградени невронни енджини и всички те са флагмански технологии, като Apple A11, Huawei Kirin 970, Qualcomm Snapdragon 835 и MediaTek Helio X30 ”, разяснява на собствен ред Майк Демлер, анализатор към Linley Group.

Що се отнася до Helio P60, то той включва четири ARM A73 процесора и четири ARM A53 процесора в октагонална CPU настройка. Компанията твърди, че с помощта на осемядрения дизайн big.LITTLE, централният процесор демонстрира със 70% по-добро показване спрямо предходните процесори, Helio P23 и Hleio P30. GPU представянето също получава оптимизация със 70%, с помощта на новия графичен процесор Mali G72.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР