Tenda MW5 отговаря на очакванията за бърза и стабилна Wi-Fi

...
Коментари Харесай

Tenda MW5 - меш за голяма Wi-Fi мрежа на добра цена


Tenda MW5 дава отговор на упованията за бърза и постоянна Wi-Fi мрежа, с огромно покритие
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Когато човек употребява рутер от Tenda известно време, стартира да мисли, че или множеството рутери на пазара са с прекомерно „ надути “ цени, или Tenda прави някакви фокуси, с цел да продава хубави, класни устройства на ниски цени. Навярно истината е някъде по средата. Доказва го и Tenda MW5 – тримодулна меш-система, която може да покрие 300 квадрата без изпитание.

MW5 е система за домашна мрежа, основана на дребен, само че мощен AC1200 рутер, огромен “шепа и половина “. Малкият му размер обаче не трябва да подвежда. Рутерът е мощен, а към него има и два спомагателни модула, които се включват в контактите и уголемяват мрежата, тъй че тя може да покрие голям апартамент, къща с двор или пък средно-голям офис, заведение с градина и други



Рутер с „ уголемение “

За страдание множеството маршритузатори имат стеснен обсег и сигналът им в някои пространства може да е неудовлетворителен. Това от време на време е вбесяващо: пожелае ли човек да излезе на верандата или градината в хубаво време, току-виж се окаже, че там просто няма връзка и няма по какъв начин да се работи!

От друга страна, до момента в който се оборудваме с от ден на ден цифрови устройства, напълно естествено е да желаеме всички те да бъдат свързани към локалната мрежа – и смарт телефоните на всички, и преносимите компютри, и таблетите, и умните домашни роботизирани електроуреди.

Затова през днешния ден потребителите чакат от локалните Wi-Fi мрежи да са добре разгърнати, мощни, способни да „ поберат “ голям брой устройства и то на огромна повърхност. А Tenda MW5 може да покрие над 300 квадратни метра благодарение на своите два спомагателни модула. При това силата на сигнала е впечатляваща.

Прави усещане и, че всеки от двата модула има гигабитов порт за кабелна връзка. Потребителят може да употребява врата, с цел да прекара Ethernet кабел непосредствено към стрийминг устройство или мрежов прекъсвач за няколко устройства.

Но това не е всичко. Всъщност MW5 може да бъде „ родител “ на общо 6 спомагателни модула за уголемение на мрежата. Така тя може да се разгърне на повърхност до 600 квадратни метра!

Съвременни улеснения

MW5 разрешава разнообразни видове връзки, в това число неподвижен IP адрес, PPPoE, DHCP и мостова мрежа. Производителят е планувал и редица улеснения, каквито съвсем всеки път са нужни на интернет потребителите в днешно време. Такава е да вземем за пример опцията за основаване на мрежа за посетители. Това е чудесна функционалност в днешно време – всички познаваме момента, в който идват посетители и поглеждат сепнато смарт телефона си, „ ах, ами каква е паролата тук? “

Не по-малко известна е и функционалността за наставнически надзор, както и тази за QoS (Quality of Service) за приоритизиране на това кои устройства предпочитано получават честотна лента.

Интересен е по този начин нареченият Капацитетен режим. Той може да е доста потребен при основаване на мрежа за офис, ресторант или друго място с социална функционалност. С Капацитетния режим се прави интелигентно балансиране на натоварването сред всички свързани устройства. Освен мониторинг на връзките, приложението разрешава и блокиране на някои от тях.

Дизайн и инсталиране

Както всекидневно, Tenda залага на обикновен, изчистен дизайн и някой от универсалните цветове. В случая и главното тяло, и спомагателните модули са бели, с минималистичен дизайн, леко заоблени форми – в по този начин наречения скандинавски жанр. Корпусът е лек и елементарно може да бъде инсталиран на стена. Ако не е закрепен обаче е добре да се вземат ограничения за укрепването му, тъй като е толкоз лек, че може да бъде „ забърсан “ при прекосяване наоколо.

Инсталирането се случва елементарно с приложението от Tenda, планувано за конфигуриране на уреда. То е семпло, не изисква специфични знания. Препоръчва се приложението да се употребява, с цел да се смени паролата, която идва с устройството „ по дифолт “. Това е значимо за сигурността на притежателите на мрежата и нейните консуматори.

Заключение

Tenda MW5 е чудесна меш-система за огромна Wi-Fi мрежа на преференциална цена. Нейните функционалности са подготвени да покрият упованията на всеки актуален консуматор от позиция на улеснение, сигурност и грижа за потребителите в мрежата. Подходяща е за огромни жилища, заведения, офиси и други публични места. Способна да поддържа до 60 устройства по едно и също време и да покрие 300 квадратни метра – а с още няколко разширителни модула даже до 600 квадратни метра – това е рутер за мрежа, която ще служи на мнозина дълго и правдиво.

Наличност и цена

Меш-системата Tenda MW5 е налична в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на китайския производител. Комплект от три устройства се предлага на цена към 250 лева с включен Данък добавена стойност и 24 месеца гаранция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР