Tenda i9 има семпъл, изчистен дизайн и покрива площ около

...
Коментари Харесай

Tenda i9 – за стабилен интернет достъп в мащаб


Tenda i9 има обикновен, изчистен дизайн и покрива повърхност към 300 квадратни метра
(снимки видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

i9 е безжична точка за достъп, проектирана от Tenda за офиси, заведения, хотели и други интериори с огромна повърхност. Поддържа до 25 клиента по едно и също време. Работи с честотната лента на 2,4 гигахерца и може да обезпечи до 300 мегабита в секунда. Има две висококачествени, многопосочни MIMO антени, които обезпечават положително покритие и чудесно навлизане на Wi-Fi сигнала.

Дизайн и апаратура

Семплият дизайн незабавно се набива на очи. Елегантната, изчистена, компактна бяла кутия е замислена за таванен или стенен монтаж. Стойката се инсталира обичайно – с два дюбела. След това устройството се прикрепва към стойката посредством четири щипки, които фиксират уреда непоклатимо.



Първите усещания на ранните консуматори са за извънредно лесна апаратура на Tenda i9. Настройването се прави с лекост и бързо. Благодарение на поддръжката на централизирано ръководство и автоматизирано различаване ръчната работа по включването и настройването е сведена до най-малко.

Захранване

Захранването може да става посредством обичаен адаптер, какъвто е включен в комплекта, или посредством самата мрежова връзка за данни (PoE). Вторият вид може да обезпечи на потребителите мрежово зареждане на дълго разстояние, без да е нужно да се обезпечава настрана зареждане посредством електропреносната мрежа. В това отношение i9 се отличава от множеството сродни устройства, предлагани на пазара.

Покритие

Благодарение на две висококачествени, многопосочни MIMO антени, i9 обезпечава положително покритие и чудесно навлизане на Wi-Fi сигнала. Няма мъртви точки. Точката за достъп може да покрива, да вземем за пример, 4-6 хотелски стаи с обща повърхност 300 квадратни метра.

Стабилност

Благодарение на вградената технология за елиминиране на интерференциите, i9 работи устойчиво и надеждно. Смущенията са неосезаеми и модулът обезпечава постоянна безжична връзка. Автоматично избира оптималния канал, тъй че всички свързани устройства получават най-качествената връзка за игри, гледане на видео, сърфиране в интернет, работа.

Множество SSID

Модулът е планиран за поддръжка на голям брой „ дъщерни ” безжични мрежи и разрешава работа с VLAN. В взаимозависимост от връзката към другите SSID, може да разпознава другите права за интернет достъп и достъп до данни, което покачва равнището на сигурност на мрежата.

Изводи

Tenda i9 покрива офиси, заведения, хотели, огромни жилища със постоянна, бърза и безкомпромисна интернет-свързаност, осигурявайки мощен сигнал и без „ мъртви ” петна. Във време, в което цифровото номадство е към този момент възприета норма, а даването на интернет като услуга придобива все по-голяма значителност, i9 е точка за безжичен достъп, на която може да се разчита.

Наличност и цена

Точката за достъп Tenda i9 е налична в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на формалния дистрибутор Мост Компютри. Устройството се предлага на цена към 65 лв. и гаранция 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР