Tenda AC19 е двубандов AC2100 рутер, проектиран за високоскоростен интернет

...
Tenda AC19 е двубандов AC2100 рутер, проектиран за високоскоростен интернет
Коментари Харесай

Tenda AC19 – гигабитов рутер за оптичния интернет у дома


Tenda AC19 е двубандов AC2100 рутер, планиран за високоскоростен интернет в дома
(снимки: TechNews.bg)

Нуждата от бърз интернет вкъщи набъбна неимоверно през последната година, заради ограниченията, наложени от пандемията. Хората работят, учат и се забавляват у дома онлайн, а това значи мощно повишен трафик и натоварване на връзките. Стабилният интернет в границите на цялото жилище и за всички консуматори в него е наложителен, с цел да могат работещите отдалечено, учещите и геймърите да се оправят със дилемите си.

Две неща са нужни за пълноценно онлайн преживяване вкъщи – бърза интернет връзка от доставчика и функционален рутер, който оползотворява оптимално нейния капацитет и се грижи за разпределението на честотната лента сред потребителите. Такъв рутер е, необятно наличен в комерсиалната мрежа у нас на цена към 110 лева с включен Данък добавена стойност и две години гаранция.

AC19 е двубандов AC2100 рутер, планиран за високоскоростен интернет в дома, който употребява съвременни технологии, с цел да обезпечи допустимо най-хубава продуктивност при оптични връзки. Моделът разполага с гигабитов WAN порт за сигнала от интернет доставчика и четири гигабитови врата за кабелно свързване на устройства от домашната мрежа, като също така поддържа безжични Wi-Fi връзки със сумарна скорост до 2033 Mbps.

Дизайн

Устройството се доставя в присъщите за Tenda кутии с подробна информация за характерностите, фотография на рутера, сравнителна таблица с други модели на компанията, скица на типично потребление и съществени преимущества. Вътре в кутията с изключение на самия рутер с четири антени се намират захранващ адаптер, LAN кабел и документи.

На външен тип AC19 внушава мощ и скорост – той е изпълнен в черен цвят, с форма сходна на мида, само че с забавни извивки и ръбове, които му придават по-футуристично лъчение. Най-отпред от горната страна се намират светлинните знаци, по-назад е логото на Tenda, а откъм гърба и в профил се инсталират четирите антени, всяка по 6 dBi.

Дизайнът е характерен за домашните устройства на марката и безспорно ще допадне на геймърите, като се има поради, че и доста от останалите устройства за игри – компютри и външна страна – нормално са в черен цвят.

Най-интересното, несъмнено, е на задния панел на рутера, където са ситуирани портовете и бутоните. Виждаме там един гигабитов WAN порт (10/100/1000Mbps), към който свързваме кабела от интернет доставчика или от модема, според от това каква връзка употребяваме. До него са подредени още четири гигабитови LAN врата (10/100/1000Mbps) за свързване на разнообразни домашни устройства – настолни компютри, преносими компютри, тв приемници и други

Наличен е също USB 2.0 порт, към който можем да свържем, да вземем за пример, принтер или сторидж за шерване в мрежата. Очаквано, на задния панел откриваме и бутон WPS/RST надлежно за улеснено безжично свързване на устройства и нулиране на настройките на рутера до фабрично заложените. Най-вдясно пък е гнездото за зареждане на рутера (Power). Няма бутон за включване/изключване на Wi-Fi както при някои други рутери на Tenda.

Ако се върнем на светлинните знаци, те са 5 на брой: SYS, който мига, когато рутерът работи правилно; WAN, който указва, че има връзка към интернет и дали се предават данни; LAN знак, сигнализиращ, че най-малко едно устройство е обвързвано към мрежов порт; WiFi, който демонстрира, че най-малко едно устройство е обвързвано безжично; и запазен T знак.

От двете страни на рутера има по една антена и отвори за изстудяване на рутера. Устройството може да стои на бюро или на друга подобаваща мебел, както и да се инсталира на стена, според от желанията.

Характеристики

Първо, това е двубандов рутер от клас AC2100 с технология 802.11 ac wave2, което ще рече поддръжка на Wi-Fi със скорост 2033 Mbps сумарно за двете честотни ленти – 1733Mbps на 5GHz и 300Mbps на 2,4GHz. Така че моделът ще оползотвори оптимално гигабитовия капацитет на оптичната интернет връзка от доставчика.

Друга основна технология е 4×4 MU-MIMO при работа в 5GHz лентата. Тя обезпечава по-широко WiFi покритие и по-висока скорост на безжичната връзка за устройствата в домашната мрежа, спрямо рутерите, които поддържат технология 3X3 MU-MIMO.

За разширеното покритие и постоянния безжичен сигнал способстват четирите външни антени по 6dBi, както и вграденият в рутера усилвател на сигнала, употребен и за двете честотни ленти. Производителността на AC19 е обезпечена от двуядрен 28-нм процесор на тактова периодичност 1GHz и копроцесор на 500 MHz.

Заслужава да се означи също съществуването на USB 2.0 порт, с помощта на който потребителите в домашната мрежа могат да споделят принтер или сторидж устройство. А също по този начин да настроят местен FTP сървър при свързване с корав диск и да качват и споделят HD наличие – фотоси и филми – отвред и когато и да е.

По отношение на настройките, потребителите на AC19 ще намерят потребни функционалности като настройване на мрежа за посетители, пречистване на клиенти, миграция на широколентови сметки без настройване, наставнически надзор, планувано изключване на Wi-Fi и други

Ценна характерност също е поддръжката на протокол IPv6, който понижава закъсненията при предаване на данни и по този начин усъвършенства геймърското преживяване. Рутерът поддържа настоящите стандарти за криптиране на безжичната връзка WPA-PSK/WPA2-PSK и WPA/WPA2.

Наличност и цена

Двубандовият Wi-Fi рутер Tenda AC19 се предлага в комерсиалната мрежа у нас от дилърите на формалния дистрибутор на цена към 110 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца.

Несъмнено, това е наличен като цена и ултрабърз домакински рутер, който ще покрие потребностите на цялото семейство от високоскоростен интернет за развлечение, работа или учене. При добра съгласуваност с доставчика, потребителите на AC19 ще получат мечтания домакински интернет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР