Tenda 4G09 e практичен и функционален Wi-Fi 4G рутер, бърз

...
Tenda 4G09 e практичен и функционален Wi-Fi 4G рутер, бърз
Коментари Харесай

Wi-Fi 4G рутер Tenda 4G09 – инсталиране и тест


Tenda 4G09 e удобен и функционален Wi-Fi 4G рутер, бърз и с доста варианти за персонализиране
(снимки: TechNews.bg)

4 G рутерите са практично решение в случаите, когато нямаме опция да употребяваме закрепена интернет връзка – да вземем за пример на отдалечени места и на вилата, където обитаваме по-рядко и заради това не сключваме контракт с снабдител, или когато сме на отмора, само че дружно с преносимия компютър носим и служебните си задължения. Във всички тези случаи спасението е клетъчната мрежа и за предпочитане достъп през рутер.

Наскоро представихме едно устройство от този вид – Wi-Fi 4G рутерът Tenda 4G09, който се нуждае само от СИМ карта с проект за данни, с цел да ни обезпечи мечтаната интернет функционалност, включително шерване на връзката сред голям брой консуматори безжично през Wi-Fi или посредством кабел, с помощта на наличните два LAN врата 10/100/1000 Mbps.

За характерностите на устройството можете да прочетете, а в този момент ще ви разкажем по какъв начин се конфигурира 4G рутерът. Това в действителност е доста елементарно и надали ще ви затрудни, даже в случай че нямате опит с рутерите. Инсталирането и привеждането на устройството в подготвеност лишава единствено няколко минути.

1. Най-напред инсталираме двете антени , включени в комплекта на Tenda 4G09, в плануваните за това гнезда на гърба на устройството. Впоследствие те могат да се нагласят по този начин, че да обезпечат най-оптимално покритие – за препоръчване е наклонени встрани под 45 градуса.

2. Поставяме СИМ картата в слота , ситуиран изпод на устройството, като деликатно съблюдаваме скосената част да е във вътрешността и от вярната страна, след което леко притискаме картата, до момента в който усетим, че е се е наместила устойчиво (когато би трябвало да я извадим, натискаме във вътрешността и отпускаме, с цел да се освободи).

3. Свързваме кабела на захранващия адаптер към гнездото, ситуирано откъм гърба на рутера, а другият завършек на адаптера включваме в електрически контакт.

4. На гърба на рутера има и един огромен бял бутон за включване/изключване на устройството. Натискаме го, с цел да включим рутера.

5. Изчакваме към половин минута и, в случай че всичко е наред, ще забележим светещи знаците начело на рутера – за съществуване на зареждане, интернет, Wi-Fi и мощ на сигнала. Има и още един знак – той ще светне, в случай че към рутера свържем някое от устройствата през LAN врата, с кабел.

По подразбиране, достъпът до Wi-Fi мрежата на Tenda 4G09 е отворен и не се изисква ключова дума, тъй че можем незабавно да свържем компютрите и смарт телефоните си към интернет. Но е мощно целесъобразно да защитим достъпа до мрежата. Това става елементарно през административния панел на рутера, където са налични и доста други настройки.

Влизаме в панела, като въведем в браузъра адрес tendawifi.com (от компютър, обвързван през LAN, или от смартфона). Когато към този момент сме в уеб интерфейса на рутера, е целесъобразно първо да защитим достъпа както до администрирането на устройството, по този начин и до самата Wi-Fi мрежа, като зададем съответни пароли – за по-голяма сигурност е добре да бъдат разнообразни.

След като сме подсигурили мрежата си, можем да персонализиране някои настройки на рутера. Например, задаване на график за изключване на Wi-Fi – нормално през нощта, настройки за наставнически надзор, с цел да предпазим децата от нездравословно наличие, основаване на мрежа за посетители, защитна стена, качество на услугата (QoS) и доста други.

Tenda 4G09 е много бърз двубандов рутер от клас AC1200 (Wi-Fi на 2,4GHz 300Mbps плюс 5GHz 867Mbps) с поддръжка на Wi-Fi стандарти 802.11b/g/n/ac, като в същото време поддържа оптималната скорост на даунлоуд 300Mbps и на ъплоуд 50Mbps към мобилната мрежа. Това устройство ще усвои изцяло капацитета на 4G връзката, което се удостовери и от Speedtest на Ookla):

В умозаключение можем да кажем, че е чудесно решение за достъп до интернет на отдалечени места, където нямаме закрепен интернет или не е преференциално да го поддържаме целогодишно с контракт към кабелен снабдител.

4G рутерът на Tenda обезпечава сигурен и бърз достъп до интернет, със шерване на връзката сред голям брой консуматори и с всички нужни настройки за персонализиране. Устройството се предлага на пазара у нас на цена към 250 лева с включен Данък добавена стойност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР