Температурите сутринта чувствително ще се понижат. Минималните в по-голямата част

...
Температурите сутринта чувствително ще се понижат. Минималните в по-голямата част
Коментари Харесай

Започва затопляне, но сутрешните температури ще се понижат

Температурите сутринта сензитивно ще се намалят. Минималните в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 3° до 2°, а тук-там в Западна България ще паднат до към минус 9°.

През деня с сдържан вятър от юг ще се придвижва по-топъл въздух и температурите значително ще се покачат. В по-голямата част от страната се чакат оптимални стойности от 7° до 12°. Ще доминира слънчево време, само че ще има и региони с трайни мъгли, където и температурите ще останат значително по-ниски.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, тук-там със утринни мъгли. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 10°-13°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.



С повече слънце ще стартира денят в планините, само че в следобедните часове облачността и там ще се усили. Ще бъде и прохладно с сдържан и мощен югозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 2°.





През идващите дни стоплянето у нас ще продължи, по значително в източната половина от страната, където ще духа мощен югозападен вятър. Отново се чакат превалявания, а през нощта против петък в северозападните региони и високите полета в Западна България ще има условия за поледици.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР