Температурите днес ще са чувствително по-нискиИзборният ден ще е прохладен

...
Температурите днес ще са чувствително по-нискиИзборният ден ще е прохладен
Коментари Харесай

Студен фронт носи силен вятър с пориви до 100 километра в час

Температурите през днешния ден ще са сензитивно по-ниски

Изборният ден ще е ветровит и прохладен. Облачността от запад на изток ще се почисти и следобяд слънцето ще доминира, предава До обяд на места, най-много в някои източни региони към момента ще превалява, само че преваляванията ще стопират.

Студеният атмосферен фронт обаче, ще ни донесе мощен, леден, северозападен вятър. Скоростта на поривите ще е до 80-90 км/ч. в Дунавската низина, Тракия, някои подбалкански котловини и по долината на река Струма, а по Старопланинските била – над 100 км/ч. Температурите през днешния ден ще са сензитивно по-ниски и в най-топлата част на денонощието термометрите ще се двоумят сред 18-19 градуса към София и 24-25 градуса в обичайно топлите региони.

В понеделник ще остане хладно и прохладно. Вятърът ще е относително по-силен в Дунавската низина. В хода на денонощието от запад на изток още веднъж ще премине зона с краткотрайни, на моменти интензивни превалявания. По най-високите елементи в планините ще прехвърчи сняг. До вечерта облаците ще се раздерат. Температурите ще се намалят с още градус-два.

В хода на идната седмица ще остане ветровито. Във вторник следобяд ще има краткотрайни заоблачавания с нищожни превалявания. Към сряда вятърът ще утихне, а от четвъртък-петък температурите ще стартират постепенно да се покачват.

Около 10-13 октомври се чака нов леден атмосферен фронт. Преди него ще има леко стопляне в границите на 2-3 дни, по-късно - краткотрайни превалявания, а след тях – по-осезаем леден вятър от северозапад.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР