Температурата, чистотата и влажността в дома са ключови фактори, пряко

...
Температурата, чистотата и влажността в дома са ключови фактори, пряко
Коментари Харесай

Да осигурим здравословен микроклимат в детската стая

Температурата, чистотата и влажността в дома са основни фактори, директно свързани със здравето на детето. Замърсеният въздух може да аргументи алергични признаци и проблеми с дишането.

По предписание въздухът в помещението е нечист с частици домакински прахуляк, косми от домашни любимци, цигарен пушек, перилни препарати. Също по този начин мебелите, подовите настилки и домашният текстил постоянно отделят нездравословни субстанции. Твърде топъл въздух, въпреки това, е идеална среда за развиване на бактерии и микроби, а също по този начин съществува риск от повишение на температурата на детето, защото то към момента няма развита терморегулация на тялото. Твърде сухият или мокър въздух също е нездравословен за здравето на децата. Те водят до кихане, увреждане на лигавиците на дихателните пътища, астма, алергични положения и разпространяване на инфекции.

Как да осигурим здравословен климат в детската стая?

Температура на въздуха в детската стая

Най-подходящата температура за детската стая, когато детето е будно, е 20-21 С, а по време на сън - 19 С. Често проветрявайте стаята и не обличайте детето топло. Влажност на въздуха в детската стая Оптималното равнище на мокрота в детската стая е 45-65%. За да го измерите, просто си купете домашен влагомер. Твърде сухият въздух (под 45-50% влажност) води до раздразнение на лигавиците, кашлица и понижаване на имунитета при децата.

Ако влажността е прекомерно висока (повече от 60-65%), това също е нездравословно за здравето на детето, защото е причина за развиването на плесен и мухъл. В този случай, с изключение на честата вентилация на помещението, си коства да се обмисли закупуването на изсушител на въздух, който ще контролира равнището на мокрота в детската стая. 

Чистота на въздуха 

Редовната вентилация е главният метод за поддържане на допустима непорочност на въздуха. През зимата доста родители се тормозят, че въздухът в стаята може да се охлади и детето да остане на студено, тъй че прозорците постоянно не се отварят. Това е огромна неточност, защото въздухът в стаята е в застой, а в такава стая има прекомерно малко О2. Необходимо е да проветрявате детската стая най-малко два пъти дневно за 10 минути през зимата и по-често през останалата част от годината. Ако се притеснявате, че на детето ви ще му е студено, преместете го от стаята, до момента в който проветрявате.

Какви ограничения би трябвало да се вземат за поддържане на чист и здравословен въздух в детската стая:

- Винаги измивайте нов текстил и играчки преди приложимост

- Периодично измивайте твърдите играчки с топла вода и сапун

- Често перете пердета, килими и матраци

- Редовно отстранявайте праха от мебелите

- Избягвайте потреблението на мощни почистващи препарати и дезинфектанти

- Не сушете мокри облекла в стаята

И най-после, не се забърквайте в опитите да създадете стерилна среда за вашето бебе вкъщи. Това е невероятно и излишно. Обикновените битови микроби, които се срещат на всички места, не са нездравословни за бебето. Напротив, те оказват помощ за подсилване на имунитета му. Не се разделяйте с вашия домакински любим, в случай че очаквате бебе. Просто постоянно и прецизно следете хигиената и здравето на животното.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР