Темата за войната в Украйна е основна на Общото събрание

...
Темата за войната в Украйна е основна на Общото събрание
Коментари Харесай

77-ата сесия: Има искания Русия да бъде изключена от Съвета за сигурност на ООН


Темата за войната в Украйна е съществена на Общото заседание на Организация на обединените нации. Световни водачи разкритикуваха Русия от трибуната на форума през миналата седмица. Имаше даже и претенции Русия да бъде изключена от Съвета на сигурност на Организация на обединените нации.

Руският външен министър отбрани в Ню Йорк референдумите в окупираните от Русия украински територии.

Той съобщи, че районите на Украйна, където се организират референдуми за присъединение към Руската федерация, ще бъдат под цялостна отбрана на Русия, в случай че те бъдат анексирани по време на реши единствено на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Лавров упрекна и Запада в “безпрецедентна русофобия ”.

Американският президент Джо Байдън насочи предизвестие, че в случай че Русия анексира украински територии, реакцията на Съединените щати и съдружниците ще бъде бърза и сурова. Той предизвести за нови наказания, които биха били наложени на Русия, в случай че тя направи опит да анексира територии на Украйна, той още назова проведените референдуми от Русия като подигравка.

Основната тематика през миналата седмица на на Организация на обединените нации беше войната в Украйна, а редица международни водачи насочиха остри рецензии към Русия. Сред тях бяха френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Олаф Шолц, както и турският президент Реджеп Ердоган. Притесненията пък на Запада и на Съединените щати се ускориха, откакто в сряда съветският президент Путин разгласи частична военна готовност в страната, както и предизвести за вероятно потребление на нуклеарни оръжия.

След това на Общото заседание се чуха даже и претенции Русия да бъде изключена като непрекъснат член на Съвета на сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР