„Темата за къщите за гости – не е имало друг

...
„Темата за къщите за гости – не е имало друг
Коментари Харесай

Танева: Прекратихме приема по програмата за къщи за гости

„ Темата за къщите за посетители – не е имало различен управнически мандат, при който злободневни тематики са били обект на инспекция 100%. Всички къщи за посетители, отвън всички правила, регулации, които Комисията ни задължава и ние изпълняваме, ние сме ревизирали на 100%. Това никой не го е правил “, съобщи земеделският министър Десислава Танева в „ Лице в лице “ по бТВ.

„ Къщите за посетители като приеми, поради вероятните изкривявания, които могат да се позволен, още в първия си мандат, като бях министър, банкет не съм отворила. Тези къщи за посетители са от първия и единствения банкет при започване на програмата и част от тях в действителност имаха проблеми. Това не е изключение, тъй като проблеми има и по други ограничения “, добави Танева.

„ Част от тези бенефициентите, които бяха глобени след инспекциите на къщите за посетители, получиха глобите си не тъй като не са функционирали като къщи за посетители, а тъй като декларираните от тях доходи не са достигнали в бизнес проектите, с които са кандидатствали. А това е една прогноза и то направена много време обратно. Част от тях си търсят парата в съда “, сподели земеделският министър.

„ Ако е имало шест или седем случая или къщи, по някакъв метод, свързани с някое политическо лице, част от тях при вторична продажба, останалите са глобени поради непостигане на заложените цели, тъй че ние се наказахме самите повече “, заключи Танева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР