Темата за домашното насилие над малолетни и непълнолетни и мерките

...
Темата за домашното насилие над малолетни и непълнолетни и мерките
Коментари Харесай

Темата за домашното насилие предизвика интереса на млади математици

Темата за домашното принуждение над малолетни и малолетни и ограниченията за отбрана на правата на жертвите показа областен арбитър пред десетокласници от Природоматематическа гимназия " Акад. Никола Обрешков “. Съдия Стоян Мутафчиев дефинира термина " принуждение “ при започване на открития урок. Лекторът описа за обстановки, относими към домашното принуждение, методите на реакция и способите за противопоставяне.

Темата за домашното принуждение е настояща и болна за обществото, а статистиката демонстрира, че зачестяват записаните случаи. 147 цивилен каузи по Закона за отбрана от домашно принуждение са водени в Районен съд – Бургас през 2018 година През 2017-та, тези каузи са били 132 на брой. При всички от прегледаните 147 каузи от правосъдната институция през предходната година са издадени заповеди за отбрана от домашно принуждение.

Гостуванията на съдии и прокурори в бургаски гимназии по Образователната стратегия на Висш съдебен съвет " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища  и прокуратури “ не престават. Първа лекция от просветителния цикъл се организира и в Професионалната гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров “. Лекторите от Окръжен и Районен съд и Окръжна и Районна прокуратура в Бургас ще изнесат открити уроци по 11 правосъдни тематики до края на образователната година.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР