Темата с участието на Новак Джокович на предстоящото Открито първенство

...
Темата с участието на Новак Джокович на предстоящото Открито първенство
Коментари Харесай

Медведев: Ако зависи от мен, то Джокович непременно трябва да участва на US Open

Темата с присъединяване на Новак Джокович на идното Открито състезание на Съединени американски щати продължава да бъде една от водещите през последните седмици, защото към момента не е ясно дали на сърбина ще му бъде позволено да влезе на територията на страната без документ за имунизация. Към момента той се надява противоепидемичните ограничения да бъдат разхлабени през идващите няколко седмици и условието непознати жители да показват " зелен " документ, да отпадне, а в случай че това не се случи, досегашният номер едно по всяка възможност ще разчита на особено позволение.

Преди няколко дни Центърът по надзор на инфекциозните заболявания на Съединени американски щати (CDC) разгласява актуализации в противоепидемичните разпореждания, като едно от промените бе, че от 15 август имунизираните и неимунизираните хора ще съблюдават едни и същи правила. Освен това се оповестява, че през идващите седмици се чакат промени и в разпоредбите, отнасящи се за влизащите в страната чужденци, което дава спомагателна доза вяра на 21-кратния първенец от Шлема.

Наскоро международният №1 Даниил Медведев бе запитан какво е мнението му по проблема и дали Джокович би трябвало да бъде позволен до присъединяване, макар че не е ваксиниран, а отговорът на руснака бе повече от безапелационен:

" Да, сигурно. Въпреки това от мен нищо не зависи. Правителството дефинира разпоредбите, тъй че не знам дали в действителност обстановката може да се промени, или не. Ако аз бях този, който взимаше решенията, то Новак безусловно щеше да играе. Без никакво подозрение желая да взе участие, тъй като ми харесва, когато шампионатът разполага с най-хубавите играчи в света.

Съревнованието сред него и Рафа е извънредно с напрежение и изпълнено с конспирация, по тази причина ще се веселя да видя Новак в Ню Йорк. Ако обаче държавното управление не разреши това да се случи, то тогава конкуренцията също ще бъде забавна, тъй като всички ще дадем най-хубавото от себе си в опит да спечелим трофея ", съобщи миналогодишният първенец.

Източник: Tennis365

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР