Въпреки че Renault все още очаква семейства от предградията да

...
Въпреки че Renault все още очаква семейства от предградията да
Коментари Харесай

Renault започва да предлага наемане на автомобили в града

Въпреки че Renault към момента чака фамилии от предградията да купуват коли, компанията вижда Mobilize като спомагателна услуга, значително ориентирана към градските поданици. Mobilize предлага няколко вида транспортни средства - от дребни електрически коли за най-много двама пасажери до по-големи коли за фамилии. През последните години градовете в цяла Европа ползват нови ограничения за ограничение на използването на коли.
Renault основава обособена компания за предложение на мобилни услуги в градовете. Mobilize ще даде на клиентите опцията да употребяват коли чартърен, без да се постанова да ги купуват. Групата си е сложила за цел до 2030 година приходите на Mobilize да са 20% от общите.

" Убедени сме, че подвижността ще се промени и от ден на ден клиенти ще търсят краткотрайна приложимост вместо благосъстоятелност, изключително в градовете ", сподели Клотилд Делбос, заместител основен изпълнителен шеф на Renault и основен изпълнителен шеф на Mobilize, пред Euractiv.

Реклама
Делбос приписва смяната в желанията на клиентите на новото отношение към потреблението на коли измежду младежите, по-високите цени за електрически и хибридни модели коли и ограниченията на локалните управляващи в огромна част от света за ограничение на потреблението на коли в градските центрове.

" Трябва да разберем потребностите на потребителите. Ако гласоподават за кметове, които поддържат решения за ограничение на колите, това значи, че са съгласни с тях ", прибавя тя. " Мисля, че по-младото потомство не вижда колите като знак на статут, както беше преди, изключително в градовете. Във Франция междинната възраст, на която получавате шофьорска брошура, в този момент е към 26. В предишното хората държаха да получат шофьорска брошура на 18. "
Технологична компания, основана на коли
Въпреки че Renault към момента чака фамилии от предградията да купуват коли, компанията вижда Mobilize като спомагателна услуга, значително ориентирана към градските поданици.

" В огромните градове не можете да паркирате, имате усложнения с достъпа до центъра с някои коли - неелектрическите транспортни средства ще бъдат неразрешени на някои места още през 2030 година - и има от ден на ден и повече тапи. Париж е образец за градовете, които понижават броя на лентите, които можете да употребявате, тъй като желаят повече място за колела или за кафенета или заведения за хранене ", споделят още от управлението на Renault по време на конференцията Global Mobility Call в Мадрид.
Реклама
Според Делбос доста поданици на града се задоволяват да употребяват публичен превоз или да вървят пешком и да карат колело за ежедневни пътувания, като оставят потреблението на автомобил за уикенда или за празниците. За да се приспособи към този нов модел на подвижност, компанията вижда опция за смяна.

" Не желаеме да продаваме коли, желаеме да продаваме услуги за подвижност... Преди бяхме автомобилна компания, употребяваща технологии. Сега желаеме да бъдем софтуерна компания, основана на коли. "

Mobilize предлага няколко вида транспортни средства - от дребни електрически коли за най-много двама пасажери до по-големи коли за фамилии.

" Автомобилите, които ще използваме за Mobilize, въобще не са като тези, които бихме дали на хората, които желаят да имат кола ", изясни Делбос. " Досега ни назоваха производител на коли, само че в края на краищата какво предлагахме на клиентите? Начин да бъдат мобилни. Начин за достъп до работни места. Начин да имат свободата да отидат на отмора и да транспортират фамилията си. Мисля, че към момента имаме тази отговорност, само че защото потребностите са се трансформирали, ние би трябвало да променим себе си ", сподели тя.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Пазари 2 Свят 3 Свят 1 Фотогалерии 2 Свят 3 Пазари 1 Фотогалерии 2 Пазари Реклама По-малко коли на всички места
Ходът на Renault не е неочакван. През последните години градовете в цяла Европа ползват нови ограничения за ограничение на използването на коли в отговор на възходящите опасения по отношение на замърсяването на въздуха и шума. Граждански групи също приканват за повече пространство за отдих.

Пандемията форсира тази промяна към улици без коли. В ирландския град Корк да вземем за пример 18 улици, които бяха употребявани за хранене навън по време на пандемията, ще останат пешеходни. Местни ресторантьори приветстваха този ход като избавителен за промишлеността, написа Irish Times.

Брюксел по сходен метод даде приоритет на пешеходците и велосипедистите по време на разгара на пандемията, решение, което разгласи, че ще резервира, само че и ще усили през идващите месеци. Градът към този момент е подхванал стъпки, с цел да затрудни прекосяването на коли през центъра, като възнамерява да разпредели спестеното пространство за нови зелени площи и да разшири предлагането на публичен превоз.

В Париж кметът Ан Идалго си сложи за цел да трансформира френската столица в един от най-големите градове за колоездене в света. Като част от това пространството, налично за коли, ще бъде фрапантно понижено, с цел да се побере плануваната разширена велосипедна инфраструктура.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама Свързани публикации Tesla освобождава 3.5% от служащите 22 юни 2022, 08:45 Кола чартърен с варненска регистрация 15 юни 2022, 13:31 Автогигантите съществено изостават на пазара на електрически коли в Китай 6 юни 2022, 06:27 Саймън Прайс: Електромобилите би трябвало да бъдат с по-малък пробег 2 юни 2022, 10:17 Renault навлиза на пазара на водородни коли 29 май 2022, 16:05 Вижте още публикации Коментари и разбори Зелената договорка на Европейски Съюз - всичко, което би трябвало да знаете Какви са европейските зелени политики и регулации, кой е обиден, какви схеми за финансиране има и какви са периодите за реализиране на задачите Към публикацията Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР