В изложбените зали на фондация Прада във Венеция се организира

...
В изложбените зали на фондация Прада във Венеция се организира
Коментари Харесай

Учените носят Прада - изложба във Венеция изследва най-новите открития за човешкия мозък

В изложбените зали на фондация " Прада " във Венеция се провежда експозицията " Човешкият мозък ", която показва историята на проучванията върху човешкия мозък от месопотамските цивилизации до през днешния ден. В Милано се организира конференцията " Човешкият мозък - да запазим мозъка " и форума за нерводегенеративни заболявания, който събира топ експерти от тринадесет от най-престижните институти и университети по невронауки в интернационален проект.
Фондация " Прада " и основната дизайнерка на стилната къща Миуча Прада са в основата на революционен план в региона на науката и медицината. Изложбените зали на фондацията във Венеция посрещат любопитни гости до 27 ноември с експозицията " Човешкият мозък " , която показва историята на проучванията върху човешкия мозък от месопотамските цивилизации до през днешния ден.

Експозицията е мощен акцент в артистичната рамка на 59-ото издание на Венецианското биенале, въодушевено от книгата с истории " Млякото на фантазиите " на художничката Доротеа Танинг (1910 - 2012). Като характерен представител на артистичното придвижване на сюрреалистите, самата Танинг се увлича в разгадаването на лабиринта на човешкото въображение, на качествата на мозъка да дешифрира живота и ориста си. Тази година Миуча Прада и екипът й не престават тези търсения и построяват толкоз огромна рамка на първичната й концепция.
Изложба " Човешките мозъци " във Венеция до 27 ноември Фотограф: Fondazione Prada Venezia
Сред 13-те секции на изложбата във Fondazione Prada в Милано, следени от тринадесет от най-престижните невронаучни институти и университети на интернационално равнище, посетителите имат опция да видят впечатляващи образци за 3D визуализации на мозъчната интензивност. Част от изложбата е " Машина за електроконвулсивна терапия ". Италианските невропсихиатри Уго Черлети (1877 - 1963) и Лучо Бини (1908 - 1964) са първите, които употребяват електрошокова машина върху човек, с цел да провокират спазми за лечебни цели, употребявайки електрически импулси.
Фотограф: Fondazione Prada Venezia Реклама
За огромния план, обвързван с непознатите качества на човешкия мозък, ангажира кураторът Удо Кителман и американската фотографка Тарин Саймън , които изненадват с истинска идея в сливането на няколко дисциплини - невробиология, философия, логика на психиката, неврохимия, филология, изкуствен интелект и роботика. За изложбата тя основава " разговорна машина " - компилация от видеоклипове и изявленията, самоорганизирана система, която реагира на себе си, както прави човешкия мозък - непрестанно изграждайки и асимилирайки личния си ред и хаос. В централната зала на втория етаж на фондация " Прада " във Венеция 36 невролози, психолози, невролингвисти и философи от целия свят са показани в набор от тридесет и два екрана.
Миуча Прада, фешън дизайнерка, наследница на фамозния притежател на фабрика за кожени произведения Марио Прада Фотограф: Shutterstock
Това не е толкоз изненадващо събитие за фондация " Прада ". Биографията на 73-годишната фешън дизайнерка Миуча Прада е цялостна с забавни завои, плод на вярата й в правото на персонална еволюция и дава най-хубавия образец - със самата себе си.

Израснала в консервативна атмосфера, във фамилия с обичаи и към този момент одобрена фабрика за кожени произведения, тя се включва в фамилната компания още като студентка. Винаги бунтарка, която търси незнайното оттатък границите, тя нееднократно е споделяла в изявленията по какъв начин намирала метод да се опълчи против личната си майка, която доста държала щерка й да се облича като " монахиня ". Следва политически науки във време, в което всички чакат тя непосредствено да влезе в фамилния бизнес, първоначално с съмнение и запаси към женската мода. Част от постигането на персонална еволюция е и петгодишният й опит като мим в театрална натрупа в Милано. Сегашният план е предизвикан от компликациите, пред които се изправя медицината след началото на коронавирус пандемията.

Изложбата е придружена и от специфична киноселекция, която се показва пред аудитория във филмовата зала на фондацията в Милано: заглавия на Франсоа Трюфо, Вим Вендерс, Федерико Фелини, Микеланджело Антониони, Ингмар Бергман, Сергей Айзенщайн, Стенли Кубрик и Ридли Скот, в които на фокус е човешкото битие.
Реклама
През октомври в Милано се организира конференцията " Човешкият мозък - да запазим мозъка ", съпроводена с форума за нерводегенеративни заболявания, който събира топ експерти от тринадесет от най-престижните институти и университети по невронауки в интернационален проект.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Неща
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР