Това е петият зам.-кмет на Йорданка Фандъкова, който подава оставка

...
Това е петият зам.-кмет на Йорданка Фандъкова, който подава оставка
Коментари Харесай

Поредният зам.-кмет, напуснал Столична община, и трудният ресор "Транспорт"

Това е петият зам.-кмет на Йорданка Фандъкова, който подава оставка в границите на този мандат (2019-2023 г.). Историята демонстрира, че до момента аргументи за напускането на зам.-кметовете по превоза са били разнообразни кавги, свързани със противоречиво разходване на средства. Около Кръстев също имаше няколко противоречиви поръчки, само че споделя, че се е разделил в положителни връзки с кмета и мотивът е извоюван конкурс на друга позиция.
Транспортът - един от най-важните ресори в Столична община, който с изключение на публичния транспорт, маршрутите и оптимизациите на трафика, включва светофарните уредби, а неотдавна и уличното осветяване, не може да се похвали със умерено ръководство. В последните две десетилетия всички транспортни зам.-кметове на ГЕРБ са напускали поста след кавги, а през днешния ден последният назначен подобен - Кристиан Кръстев, също подаде оставка. Той уточни, че аргументите за това са персонални, само че изясни и че е спечелил конкурс за нова работа, също в региона на превоза.

В същото време това е петият зам.-кмет на Фандъкова, който подава оставка в рамката на този мандат на кмета Йорданка Фандъкова, от който остава по-малко от година. А това е забавно, тъй като зам.-кметовете действително са лостовете, посредством които общината упражнява власт, и са лицата на отрасловите политики, които води.
Реклама
По неофициална информация на " Капитал " напоследък връзките на " Московска 33 " са обтегнати, като всеки се бори " самичък за себе си ". На този декор към този момент върви и подготовката за локалния избор следващата година, като изгледите са, че за първи път от 2005 година насам ГЕРБ могат да изгубят контрола над града.
За какво отговаряше Кристиан Кръстев?
Името на Кръстев се прочу след две публични поръчки: за закупуването на нови коли за дирекция " Транспорт ", след това спряна от кмета Фандъкова, и за уличното осветяване, чиято Тя беше и повода за, който заяви за големи разлики и разминвания при установяване на цените за лампа в другите региони на София.

Кристиан Кръстев дава отговор и за оповестената през октомври поръчка за в София против 13.8 млн. лева без Данък добавена стойност за две години, вместо досегашните четири. Освен това компаниите, които са печелили поръчките до момента, са със и имат дълга история с поръчките на София и Центъра за градска подвижност.

Когато разгласи назначението му, кметът Йорданка Фандъкова другояче сложи като " главен приоритет " следните неща:
Реклама
Пускането на довеждащ превоз от кварталите до метрото и до съществени спирки на градския превоз

Какво стана? " Столичен автотранспорт " три пъти се с провеждането на публичната поръчка за, довеждащи до метрото, като чак през октомври тази година съумя да я завърши. Това значи, че те ще стартират да идват едвам през 2023 година " Манастирски ливади " - изток и запад, пък чакат оповестения " довеждащ превоз " по различен план за пет електробусчета " по поръчка " до главните градски спирки

актуализация на разписанието на градския превоз

Какво стана? Тези актуализации трябваше да се вършат на база на данни от новата електронна билетна система на Центъра за градска подвижност (ЦГМ). Когато през есента на 2021 година се разбра, че
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР