Стартъпът предлага решение, което представя информацията в интерактивен вид. Компанията

...
Стартъпът предлага решение, което представя информацията в интерактивен вид. Компанията
Коментари Харесай

Storied Data: Как данните стават лесни за четене като игра

Стартъпът предлага решение, което показва информацията в интерактивен тип. Компанията е основана преди две години в Съединени американски щати от българина Радо Которов и сътрудник. Фондът " ИмВенчър II " наскоро стана акционер, като влага 500 хиляди евро.
Данните са основни за взимане на верни решения, само че колкото по-голям става потокът от информация, толкоз по-важно е тя да бъде показана в ясна и налична форма, тъй че бързо да може да бъде прегледана и оценена. Именно този проблем се заема да позволи живеещият в Съединени американски щати българин Радо Которов, който преди две години основава дружно с сътрудник. Младата компания създава технология, с която по автоматизиран метод се основават и разгласяват интерактивни документи, което разрешава на потребителите да стигнат до нужната информация единствено с един-два клика. Компанията към този момент има основни клиенти в няколко сфери, а задачата е до няколко години оборотът й да доближи 100 млн. $. Отскоро акционер в нея е и фондът " ИмВенчър II ", който влага 500 хиляди евро. Проблем и решение

Радо Которов живее в Съединени американски щати от 30 години, като през последните 20 се занимава с разбор и ръководство на данни. Отговарял е за нововъведенията и е бил основен механически шеф на софтуерната Information Builders, която преди към две години беше добита от групата TIBCO. " Работата ми ме научи какъв брой огромно значение имат данните в актуалния свят и какъв брой е значимо те да се сглобяват бързо и ясно, с цел да могат да се вземат решения. Цялата борба в промишлеността през днешния ден е по какъв начин по-добре да се поднесат данните, защото те стават от ден на ден и повече, а потребителите желаят по-лесен достъп до информация, която е персонализирана съгласно техните потребности ", споделя той.

Така преди две години се ражда концепцията за новия бизнес. Както доста компании в Съединени американски щати Storied Data е записана в щата Делауер, само че централата й се намира в Нюарк (щата Ню Джърси). Партньорите вземат решение да обединят в унифицирана платформа три съществуващи инструмента - за графичен дизайн (като Adobe и Canva, с които се вършат статични документи като PDF), за интерактивен разбор на данни и за безкодово програмиране. " Хората желаят да имат един документ - било то уеб страница, било то информативен бюлетин, който да съдържа данни и да могат интерактивно да стигат до значимото в тях ", изяснява Которов.
Реклама
Именно това е нововъведението на Storied Data - че основава формат, който резервира всички характерности на PDF като оформление и опция за разпечатване, само че е интерактивен, стилен и може да се придвижва на разнообразни устройства. " Нашата технология е революционна, тъй като сплотява три пазара. Интерактивни документи, които да са напълно онлайн, могат да се вършат по доста способи, само че няма такива, които да са портативни ", сподели той.
Storied Data основава формат, който резервира всички характерности на PDF като оформление и опция за разпечатване, само че е интерактивен, стилен и може да се придвижва на разнообразни устройства.
Как работи
Реклама
Проучванията на компанията са посочили, че продуктът е използван за всевъзможни клиенти - от най-малките компании от по един-двама души, през междинни предприятия до огромни корпорации и банки. С помощта на платформата да вземем за пример банките могат да създават доста по-ефективно от позиция на разноските милиони банкови извлечения, които освен това са интерактивни и покриват много по-дълъг интервал от време. " От PwC доста тъкмо споделиха за нас, че ние демократизираме данните, защото, вместо да стоят централизирани на системата, ние разрешаваме те да се дадат на крайния консуматор в аналитична форма ", споделя Которов.

За да се подсигурява сигурността на данните, от Storied Data са решили, че най-хубавото решение е да дават дребен сървър, който банките елементарно да конфигурират върху системите си, без това да изисква специфична интеграция. " Всяка банка подава данните непосредствено към сървъра, ние персонализираме документите и вършим настрана извлечение за всеки клиент. Ние чисто и просто сме генератор на документите, а банката си взема решение дали да ги изпраща по мейл, дали да ги поставя на уеб или в мобилно приложение и това става доста елементарно ", изясни Которов. Пътят до клиентите

При огромните клиенти компанията работи с директни продажби. Това става въз основата на персонални контакти, представяния, визити на конференции и така нататък, като по думите на Которов това е един от положителните разновидности за стадия на развиване на компанията. Като ефикасен способ при дребния и междинния бизнес той дефинира така наречен lead generation, който върви през LinkedIn и имейл маркетинг. Компанията към този момент работи с Deloitte като медиатор (reseller), приготвя и по-малки медиатори. За всички клиенти с доходи под 25 млн. $ годишно подобаващ канал са също вътрешните продажби (inside sales), при които търговски представители се свързват от офиса с клиентите по телефон, имейл, скайп и други " За всеки канал имаме стратегия по какъв начин да го образоваме и менажираме, тъй като те са разнообразни, а и като цикъл на пласиране са разнообразни. При банките да вземем за пример цикълът е сред 6 и 12 месеца, до момента в който с дребните компании е 2 седмици ", посочи Которов.

В момента Storied Data има към 10 клиента, като по думите на Которов задачата е била да се привлекат по няколко основни в разнообразни промишлености, които да показват компанията пред останалите. " Имаме доста съществени клиенти в банковата сфера, в това число един от огромните издатели на финансова информация - European Datawarehouse. Иначе описът ни с евентуални клиенти е огромен ", сподели той. Потребители на платформата са също фондове за ръководство на благосъстоянието, както и небанкови организации като обществени медии, търговци на дребно, в това число и фешън дизайнери, като компанията има контракт с London School of Fashion. " Имаме доста съсредоточена тактика да притеглим основни клиенти, тъй като оттова нататък скалирането е по-лесно, моделът е относително явен ", изясни Которов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР