Сега произвеждат 60 хил. чифта годишно, които се продават в

...
Коментари Харесай

По чорапите ще ме познаеш

Сега създават 60 хиляди чифта годишно, които се продават в над 180 магазина по света. Екипът търси вложители за разширение на продуктовото си портфолио.
Казват, че би трябвало да превърнеш работата си в занимание, с цел да нямаш нито един работен ден. Понякога обаче се случва противоположното и заниманието ти ражда опция за бизнес. Тогава той е воден повече от желанието за себеизразяване, в сравнение с от бързата облага. Такава е историята на Христо Петков, сноубордист по душа и рекламист по специалност, който преди 10 години основава марката за чорапи Stinky Socks.

Дизайнът им е въодушевен от ползите, заниманията му и хората, с които се среща през годините. В този смисъл те не са просто шарени чорапи, а отразяват сноуборд и скейт културата, някои модели носят духа на централните щати, а други преплитат етно претекстове. Моделите им към този момент се продават в магазини по целия свят, а задачата на Христо Петков е във времето да разрасне портфолиото от артикули към марката.
От спорта към чорапите
Още от тийнейджърските си години Христо Петков и брат му Димо Петков, в този момент също част от компанията, са запалени по сноуборда. Интересът им към спорта не се лимитира единствено до карането. Те се интересуват от сноуборд културата, музиката и облеклата. Първото бизнес начинание на Христо Петков е през 2008 година, когато дружно с група другари внасят в България сноуборд екипировка от Съединени американски щати. С времето, с изключение на да дистрибутират марките, стартират и да ги промотират, като снимат видеа с професионални сноубордисти. Така те опознават тази общественост, стават част от нея и вземат решение да й предложат собствен артикул, който да отразява стила на скейт и сноуборд културата.

През 2011 година Христо Петков, брат му и двама техни другари основават компанията за спортни и ежедневни чорапи " Стинки ". По думите му при избора на име на марката са търсели композиция от британско и българско звучене, които да са съответстващи към продукта. Така стигат до Stinky, което на британски значи миризма, а на български идва от разговорната дума за стотинки.

Stinky Socks стартират активността си с три дизайна на чорапи, които създават в България и целят да продават в чужбина посредством партньорства с интернационалните дистрибутори. Водени са от концепцията за аксесоар, който не просто да наподобява добре, а да бъде комфортен и устойчив за спорт. Продължават да снимат видеа на известни спортисти към този момент със Stinky Socks и по този начин стават известни в сноуборд и скейт средите. С времето ползата към чорапите нараства, а с него и разнообразието на моделите. От компанията излизат двама от създателите, а притежатели остават Христо Петков, който има мажоритарен дял, и брат му Димо Петков.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР