Решението за онлайн продажби е взето преди година и половина

...
Решението за онлайн продажби е взето преди година и половина
Коментари Харесай

Веригата дрогерии dm вече продава и онлайн

Решението за онлайн продажби е взето преди година и половина До тук междинната покупка по интернет е четири пъти над междинната във физически магазин Германската dm е водач в бранш дрогерии с доходи от 176 млн. лева за 2021 година
Германската верига дрогерии dm, която работи в България от 2009 година, към този момент продава и онлайн. В интернет се оферират над 8200 продукта в 86 категории. " Това все още е 50% от асортимента ни по отношение на физическите магазини, само че предложенията ще бъдат допълвани във времето. Целта е да предложим цялостното портфолио на компанията и в онлайн магазина ", разяснява за " Капитал " Цонка Иванова-Терзиева, шеф " Маркетинг и доставяне " на " ДМ България ".

Решението за онлайн продажби е взето преди към година и половина. Осем са страните в dm групата, които към този момент продават и от разстояние: Германия, Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Хърватска и Словения. България е деветата страна в концерна с онлайн магазин, само че първа в района.
Реклама
" В първите дни най-засилен е ползата към онлайн поръчки на бебешки артикули, биохрани, перилни и почистващи препарати. Средната покупка по интернет е към четири пъти над междинната във физическите магазини ", уточни за " Капитал " Цонка Иванова-Терзиева.
Цонка Иванова - Терзиева - шеф " Маркетинг и доставяне " на " dm България " Фотограф: Надежда Чипева Логистика и доставка
Дружеството употребява лична логистика за събиране и пакетиране на потребителските поръчки. Тези действия се правят в Разпределителния център на компанията в Гара Елин Пелин, от който се обслужват всички магазини на веригата. " За задачата при започване на 2022 година площта на Разпределителния ни център бе увеличена с 600 квадратни метра и оборудвана за потребностите на обслужването на онлайн магазина ни. Допълнително бяха назначени над 12 сътрудници, като предвиждаме, че по време на акции и в пикови сезони (например Коледа) ще са ни нужни в пъти повече чиновници ", разяснява Иванова-Терзиева.

Компанията предлага няколко метода на приемане на поръчките: в определен dm магазин, до посочен адрес, до офис на куриерската компания " Спиди ".

Получването на поръчката в определен магазин на веригата е експресна (до три часа) и безвъзмездна (за регистрирани потребители). " С тази услуга целим да спестим време на хората. Първите дни от действието на онлайн магазина демонстрират, че клиентите са разпознали преимуществото й и близо половината от тях са предпочели експресното приемане от магазин ", посочи Цонка Иванова - Терзиева.
Реклама
Доставката до адрес се прави от " Спиди ", като в този случай цената на услугата е 4.99 лева Тя е безвъзмездна за поръчки над 100 лева (без начислени отстъпки).

" Изборът на " Спиди " бе изработен след разбор на куриерските компании, работещи на българския пазар, и услугите, които оферират - да вземем за пример: време на доставка до другите обитаеми места в България; брой офиси за приемане на колета в страната и разпределението им по градове; брой пакетомати; платформа за работа с клиенти; добавена стойност за крайните консуматори и доста други ", изясни Цонка Иванова-Терзиева.
Очаквания
Онлайн магазинът работи от една седмица. " Ние преглеждаме този канал освен от позиция на продажби, само че и като повишение на качеството на услугата и като значим информативен канал. Очакваме огромна част от клиентите, които ще продължат да пазарят във физическите ни магазини, авансово да се осведомят за продуктите - за техните съществени характерности, съставки, приложение и така нататък Платформата съдържа и забавни материали, потребни препоръки и настоящи трендове, които да подкрепят избора ", обобщава Цонка Иванова - Терзиева.
Към стотния магазин
През тази година веригата отвори четири магазина - по един в София и Пловдив и два в нови за компанията обитаеми места - Козлодуй и Севлиево. " До края на 2022 предстоят още нови откривания, от които две още веднъж в нови градове - Смолян и Разлог, три в София и по още един в Пловдив, Пазарджик и Сливен. Съвсем скоро следва да отбележим отварянето на стотния ни магазин в България ", разяснява за " Капитал " Цонка Иванова - Терзиева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР