Quartal Food Park започва франчайз модел с бензиностанциите "Петрол". През

...
Коментари Харесай

Quartal-но разрастване

Quartal Food Park стартира франчайз модел с бензиностанциите "Петрол ". През април компанията ще има мобилно приложение за поръчка на храна.
създателите към този момент работят върху четири нови местоположения. Те ще бъдат поетапно отваряни през идната година, като задачата им е да предложат на посетителите повече от място за хранене. Затова новите паркове ще включват още фитнес зона, магазини и детски ъгъл. За първи път Quartal ще дава концепцията за улична кулинария в железни транспортни контейнери на франчайз принцип, а първите им сътрудници са веригата бензиностанции " Петрол ".
300 хиляди души по-късно
Първият парк от идната към този момент верига Quartal проработи в средата на 2020 година на бул. " Черни връх ". На повърхност от 3200 кв.м той обитава близо 20 контейнера, 14 от които разнообразни марки за храни и питиета, към които има близо 250 седящи места. Проектът се движи от Слави Христов и Цветан Тодоров, притежатели на сдружението " Проджект Си груп ", през което ръководят парка. И двамата имат опит в ресторантьорския бизнес, само че няколко месеца след основаването на Quartal дефинират бизнес концепцията си като най-успешната.

" За последните седем месеца през парка минаха към 300 хиляди души ", разяснява пред " Капитал " Христов. През летните месеци мястото са посетили приблизително 45-50 хиляди души на месец, а зимата към 30 хиляди Въпреки локдауна в края на ноември в Quartal са отворени нови тематични коледни павилиони и съумяват да привлекат гости, които взимат храна за у дома или си поръчват. За заведенията за хранене паркът се трансформира и в нова локация за осъществяване на доставки, които доста се усилват.

От откриването на Quartal досега множеството марки за храни и питиета остават непроменени. Разместване има в три контейнера - Messo by Boykowski, ROIS и Da Massimo & Fabio. " Паркът не се оказа вярното място за предложенията на тези марки, което затрудняваше разрастването на бизнеса им ", споделя Слави Христов. На тяхно място влизат заведенията за хранене Edo Sushi, STIX, Lolly Sweet Bar и Ribs Brothers.

Бизнес моделът на Quartal все още също остава неизменен. Контейнерите се отдават чартърен от по 2 хиляди евро на месец, в който влиза още цялостната поддръжка на комплекса, защита и популяризирането на мястото. Брандовете от своя страна би трябвало да влагат в съоръжение и да покриват разноските за ток и вода на контейнера.
План на Quartal Food Park в бензиностанция " Петрол " на автомагистрала " Тракия ". Фотограф: Quartal Food Park Капитал - брой 11
Интересът към Quartal и постигнатите за по-малко от година резултати предизвикат Слави Христов и Цветан Тодоров да мислят в посока разгръщане на бизнеса. За задачата обаче имат потребност от вложител, който бързо намират в лицето на компанията за вложения в недвижими парцели в Лондон и Дубай " Понтoс партнерс ", благосъстоятелност на Емил Манчев и Джаханзеб Пунджани. Те влагат 620 хиляди евро против 35% от бизнеса, което прави оценка компанията на близо 2 млн. евро. Предишните вложители Александър Щерев и Никола Николов излизат от компанията. Дружеството зад Quartal Food Park " Проджект Си груп " получава и капиталов банков заем от 400 хиляди евро. Така към началото на 2021 година създателите разполагат с общо над 1 млн. евро пресен капитал.
Нови местоположения в София
Основателите към този момент имат и съответен проект за вложението им - разкриване на две нови местоположения в София. Вторият Quartal се намира наоколо до Пирогов и ще отвори през август или септември. От компанията към момента не могат да афишират съответното място, тъй като са в развой на сключване на контракт с наемодателя на земята. " Ще бъде 1100 кв.м, където ще бъдат позиционирани 7-8 заведения и няколко дребни оператора за кафе и сладолед ", споделя Христов. Целта на създателите е да предложат на клиентите си разнообразни и нови марки за хранене, а по думите им множеството от контейнерите в новия парк към този момент са отдадени чартърен.

Третият и максимален досега комплекс ще бъде реалност през първото тримесечие на 2022 година В него ще се обитават над 20 оператора и още 4-5 дребни контейнера на повърхност от 5000 кв.м. Паркингът пък ще побира 80 автомобила. По думите на създателите комплексът ще се намира на огромен рингов бул. в столицата. " Искаме този парк да е с фокус екзотична храна и ще предлагаме виетнамска, тайландска, индийска, ливанска, перуанска и корейска кухня. Вече имаме лист с над 30 марката, които чакат да влязат в парка ", споделя Цветан Тодоров. Плановете на създателите на Quartal са да не се лимитират единствено в марки за храни и да разширят гамата от вероятни интензивности в парка. Това включва фитнес резервоар, в който гостите могат да упражняват, както и огромен детски ъгъл. " Мислим да отделим място за нетипични за сходен парк услуги като бръснарско студио, студио за татуировки или магазини на ексцентрични фешън марки ", споделя още Тодоров.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР