Още в деня на встъпването си в длъжност Байдън е

...
Още в деня на встъпването си в длъжност Байдън е
Коментари Харесай

Белият дом разчита на Tesla за стимулиране на сектора на електрическите коли

Още в деня на встъпването си в служба Байдън е насрочил среща с лобисти на Tesla Изменението на стандарта за възобновими горива най-вероятно ще сложи производителите на електрически коли в по-добра позиция от съперниците им Екологични групи са срещу
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън рядко загатва обществено производителя на електрически коли Tesla. Но администрацията му надали не разчита на компанията да помогне за изработването на нова политика, която да разреши на електрическите транспортни средства (EVs) да се възползват от доходоносните дотации за развиване на бранша и потреблението на повече биогорива в страната. Това излиза наяве от имейли, до които е получила достъп организация Reuters.

Реклама

Администрацията на Байдън се е свързала с Tesla още в първия си ден на ръководство, като това е дало началото на поредност срещи по тематиката сред федерални чиновници и компании, свързани с EV промишлеността. Огромна част от тези срещи пък са били извършени с компанията на милиардера Илън Мъск.

Сутринта на встъпването в служба на Байдън през януари 2021 година, служителят на Агенцията за запазване на околната среда (ЕРА) Далас Бъркхолдър е изпратил имейл на водещия лобист на Tesla Рохан Пател, с цел да провежда среща за това по какъв начин да се включат електрически коли в RFS. Видяните от Reuters документи демонстрират, че срещата е била планувана за седмица по-късно.

Желанието на американският президент е да разшири на обсега на американския стандарт за възобновими горива (RFS), с цел да го трансформира в инструмент за електрифициране на автомобилния парк на страната. Това е и един от основните цели на Байдън в битката против изменението на климата. Байдън е огромен последовател на EV промишлеността, възлагайки огромна част от своите климатични очаквания за продажба на повече електрически коли. Подкрепеният и от двете партии законопроект за инфраструктура, който беше признат предходната година, включваше 7.5 милиарда $ за нови зарядни станции за електрически автомобили и Байдън се е опитал да възвърне изтекли данъчни заеми, с цел да помогне на потребителите да заплащат за нови транспортни средства.
Реклама
RFS работи от 2005 година - това е федерална стратегия, която изисква транспортното гориво, продавано в Съединените щати, да съдържа най-малък размер биогорива. Досега това беше главно дотация за етанол въз основата на царевица, само че президентът има желанието да се прибавят и още сходни горива.

ЕРА, която управлява RFS, се чака да разгласи промени в политиката тази година. По този метод ще бъдат избрани нови печеливши и губещи на многомилиарден пазар за заеми, прочут като RINs, който поддържа производителите на царевица и производителите на биогорива за повече от десетилетие напред.

Reuters твърди, че първичните признаци са, че администрацията клони към предписание, което би сложило производителите на коли като Tesla в най-хубава позиция. Сегашният тип на предлагането дава максимален достъп до по този начин наречените e-RINS или електрически RIN точно на сходни производители. Но промяната може също да популяризира дотацията и в свързани промишлености, като компании за зареждане на коли и сметища, които доставят възобновим биогаз за електроцентрали, настояват специалисти, които са осведомени с процеса.

Идеята за включване на електрически транспортни средства в RFS се обмисля от години, само че набира мощ, защото екипът за преход на Байдън се насочи към електрическите автомобили като уместно за работа решение на климатичната рецесия. Транспортът " обезпечава " повече от една четвърт от излъчванията на парникови газове в Съединени американски щати, което е и повода за концентрацията в този отрасъл.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Енергетика 3 Свят 1 Политика 2 Енергетика 3 Компании 1 Политика 2 Компании 3 Градове Реклама
" Чухме, че автомобилните компании в действителност, в действителност ще харесат това предписание ", сподели Морийн Уолш, шеф на федералната политика в Американския съвет за биогаз, по време на конференция. Не всички са удовлетворени Настоящият RFS изисква нефтените рафинерии да смесват етанол и други биогорива или да купуват RIN от тези, които го вършат. Тази политика провокира стопански взрив в земеделските щати, известни като Farm Belt и действително обезпечават огромна част от земеделската продукция на страната. Този ход обаче не се понрави на екологичните групи, които споделят, че спомагателното произвеждане на царевица поврежда земята и водата, като в същото време удължава ерата на мотора с вътрешно горене.

Екологичната група Приятели на Земята изрази отрицание по отношение на програмата e-RIN. Групата преглежда RFS като политика, която не съумя да усили производството на нисковъглеродни горива от ново потомство, като в същото време нанесе щета на околната среда. Според тях различен проблем на програмата е тръгването по хлъзгав надолнище към увеличение на потреблението на първични материали за дървесина и дървесни боклуци, които могат да генерират електричество. " RFS би трябвало да се реформира, с цел да се оправи с раздаванията за замърсен царевичен етанол. Не би трябвало да се уголемява, с цел да включва нови дарове за фабрично земеделие и дървесна биомаса ", сподели представителят на групата Лукас Рос.

Това мнение обаче не се споделя от хора в автомобилния отрасъл, като един от тях е Матю Нелсън, лобист на Electrify America - комерсиална група на компании за зареждане на EVs. В писмо до EPA през октомври той декларира, че e-RIN ще създадат повече за реализирането на задачите на Байдън за 2030 година от 500 хиляди зарядни станции и 50% продажби на EV, в сравнение с всяка друга политика. Той добави, че фирмите за зареждане се нуждаят от заема, с цел да се конкурират с бензиностанциите.
Свързани публикации Новата инструкция за отчитане на корпоративна резистентност e на финалната права 30 юни 2022, 15:19 Tesla освобождава 3.5% от служащите 22 юни 2022, 08:45 Как да управлявате бизнес в миг на стагфлация 17 юни 2022, 06:08 " ESG e машинация! ", извика Илън Мъск и стартира война против класацията на S&P 22 май 2022, 15:45 Бордът на Twitter желае да задължи Илън Мъск да приключи договорката 19 май 2022, 09:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР