Общинското дружество Софийски имоти пуска конкурс за отдаване на бази

...
Общинското дружество Софийски имоти пуска конкурс за отдаване на бази
Коментари Харесай

"Софийски имоти" дава под наем за 10 години редица почивни станции по морето

Общинското сдружение " Софийски парцели " пуска конкурс за отдаване на бази чартърен по Черноморието и в София Срокът е десетгодишен, а цените - относително ниски Причината е, че постройките са в неприятно положение, а общината няма пари за вложения и ще разчита на наематели
Четиринадесет здания, най-много хотели и почивни станции, включително " Щъркелово гнездо " до бент. " Искър " и бази по централната улица в Китен, желае да даде чартърен общинското сдружение " Софийски парцели ". Това се вижда от предложение на изпълнителния шеф Димитър Шивачев и на ръководителя на борда Полина Витанова, което се одобри през днешния ден от бюджетната комисия в общинския съвет. Повечето от парцелите са по морето (в Китен, Обзор, Балчик, с. Лозенец), само че има и няколко в София и Копривщица.

Наемите варират сред най-малко 290 лева на месец без Данък добавена стойност и най-много 1640 лева без Данък добавена стойност на месец, само че множеството са на относително ниски цени.

" Софийски парцели " желае да дава въпросните здания чартърен, тъй като другояче би трябвало да прави съществени вложения, с цел да ги усъвършенства и възвърне във тип, в който да се употребяват. " Те следва да бъдат приспособени към днешните пазарни условия, с цел да могат да бъдат пълноценно употребявани, което също допуска потребление на средства за естествената им употреба ", написа в отчета.
Реклама София - с любопитни притежания по морето
Списъкът включва 14 парцела - най-вече по морето, благосъстоятелност на " Софийски парцели " или на Столична община. Три от тях са в Китен, по един в Балчик и Обзор, с. Лозенец. Има един до гарата в Копривщица, а останалите са в София (виж графиката с обектите и наемната им цена без ДДС).

Ако общинският съвет одобри отчета, то състезанието ще се организира на 16-ти септември. Казва се, че изискванията на състезанието ще бъдат разгласени посредством два ежедневника.

Причината " Софийски парцели " да отдава постройките си чартърен е, че наемателите правят усъвършенствания и ги употребяват за публични потребности. По този метод сдружението се освобождава от отговорността си да влага, както и да заплаща за стопанисване и поддръжка, такса боклук и акцентира, че " реализирането на активност от наемателя в наетия обект ще открие нови работни места ". А срокът от 10 години се постанова, тъй като другояче наемателите няма да могат да си възвърнат цената от нужните вложения.
Реклама Наследство от " Галатея 2002 " Всички тези парцели са попаднали в ръцете на " Софийски парцели " след сливането му с друга общинска компания - " Галатея 2002 " с решение на общинския съвет от 2014 година Самата " Галатея 2002 " пък стана известна със кавги още когато кмет на София беше Бойко Борисов. През 2006 гнякои от тях отново по Черноморието), стопанисвани от " Галатея 2002 " ЕАД, за " жълти стотинки ".Тогава стана ясно, че управлението на " Галатея " е продало шест " апетитни парцела ", като за всеки от тях е имало единствено по един покупател. Проверката е разкрила още и че тогава не са били проведени открити състезания, липсват тримесечни доклади и разгласи в " Държавен вестник ". Свързани публикации Превзетата страна 1 юли 2022, 14:24 Зад решетките на " Мария Луиза " 24 юни 2022, 07:23 София и колите: дългото очакване на паркинги 29 април 2022, 06:35 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Анина Сантова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР