Германската Eberspächer отваря завод за отоплителни и климатични системи за

...
Германската Eberspächer отваря завод за отоплителни и климатични системи за
Коментари Харесай

Нов германски автозавод в Русе ще наеме 500 души

Германската Eberspächer отваря цех за отоплителни и климатични системи за коли в града Инвестицията е на зелено, като до септември 2023 година на имот от 80 хиляди кв.м ще бъде построена нова фабрика В идващите две години групата ще наеме до 500 души в страната
Да наеме 500 души в България в идващите две години. Това са проектите на немския производител на отоплителни и климатични системи за автомобилната промишленост Eberspächer, който при започване на лятото разгласи, че ще отвори цех в Русе. Компанията, която е измежду световните водачи в сегмента си и продава на на практика всички производители на коли, към този момент има над 50 завода по света. Българският обаче ще е първият в района, в който ще се създават електрически нагреватели както за обичайните транспортни средства, по този начин и за коли с нови типове задвижване - хибридни, електрически, с горивни кафези и водородни мотори.

Амбициозни проекти От компанията не разясняват размера на инвестицията в страната. Но оповестяват, че са избрали имот от към 80 хиляди кв.м в русенската индустриална зона " Слатина ", на който следва да бъде построен цех с повърхност от порядъка на 21 хиляди кв.м. Плановете са той да бъде подготвен към средата на септември 2023 година
Реклама
Справка в Имотния указател демонстрира, че терен от 80 декара в местността Слатина е бил закупен в края на август от локалното отделение " Ебершпехер България ". Продавач е " Русе индустриал ", благосъстоятелност на испанец, а цената за имота в източната индустриална зона е 2.54 млн. лева

Любопитното обаче е друго - поради високото търсене на нагреватели от пазарите производството в България на процедура ще стартира още от началото на идната година. Това ще стане в обособен " краткотраен " цех, който ще проработи от януари и ще оперира до завършването на новия цех.

" В момента изпълняваме две тактики в България ", описа за " Капитал " Маркус Алес, който е шеф " Нови фабрики световни интервенции " в немската група. " Вече имаме подписан контракт за краткотрайния цех, който ще е с повърхност към 6000 кв.м ", изясни мениджърът.

Отначало в производството ще са заети към 150 души, а задачата е в идващите две години броят им да нарасне до 500. Компанията към този момент интензивно набира чиновници, а за разлика от множеството задгранични и локални вложители, които постоянно показват намирането на квалифицирани фрагменти като един от главните проблеми през активността си, Алес в действителност звучи въодушевен от пазара на труда в страната.
Реклама
" Едно от нещата, които най-вече ни притегли към България, са хората тук ", споделя специалистът, който през последните години е отговарял за започването на нови производства на Eberspächer в Мексико, Португалия и Румъния. " Хората тук са в действителност подготвени да извървят така наречен спомагателна миля - а за един управител това е доста мотивиращо, отвън всички финансови аспекти ", споделя той и добавя, че " съществуването на такива хора, които имат предпочитание да работят, автоматизирано ви дава бързо, сполучливо и безпроблемно пускане на едно ново произвеждане. " По думите му хората " се интересуват от опцията да работят за компания с високо равнище на технологии " и в Eberspächer към този момент са получили много кандидатури за завода в Русе.

За избора на крайдунавския град са съдействали и положителните му транспортни връзки, излиза наяве от прессъобщението на немската група за идната агресия в България. Микс от артикули Решението за увеличение на индустриалния потенциал идва в отговор на мощния растеж на търсенето на електрически нагреватели за коли от европейския пазар, както и вследствие на извоюваните от групата нови поръчки за идващите години, се показва още в известието. Ето за какво точно производството на нагреватели и климатични системи ще е в основата на активността на русенския цех.

В световен проект бизнесът на Eberspächer е разграничен в три съществени посоки - нагреватели и климатични системи; електроника; и технологии за преправка на отработени газове и за акустични системи. Според финансовия доклад за 2021 година последното носи главната част от приходите на групата - близо 90%. Нарастващата известност на електрическите автомобили обаче подвига с бързи темпове приходите на така наречен звено Системи за климатичен надзор, което дава отговор за продуктите за термично ръководство. Това води и до решението за разширение на индустриалните мощности на групата в това направление.

Всъщност изначало в Русе ще се създават по-традиционните нисковолтови нагреватели, които се употребяват в по-масовите бензинови и дизелови коли. Трендът на бъдещето обаче са системите за нагряване и изстудяване, изяснява Маркус Алес, като показва, че понастоящем развойните екипи на групата създават точно такива решения - това са така наречен високоволтови нагреватели и охлаждащи системи (основно 500 волта).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР