Темата накратко:Днес се заклеват депутатите от 45 обикновено Народно събрание.Коалицията

...
Темата накратко:Днес се заклеват депутатите от 45 обикновено Народно събрание.Коалицията
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Новият парламент се заклева

Темата в резюме:
Днес се заклеват депутатите от 45 нормално Народно заседание.Коалицията ГЕРБ-СДС е със 75 места, " ИТН " - 51, " Българска социалистическа партия за България " - 43, Движение за права и свободи - 30, " Демократична България " - 27, " Изправи се! Мутри вън! " - 14.Сред 240-те депутати има 117 нови имена.Народните представители ще изберат ръководител и управление на Народно събрание.Президентът ще насочи послание към нацията при започване на съвещанието.Новият парламент стартира работа в остарялата си постройка, следва и гласоподаване дали да не остане дефинитивно в нея.
Проследете с нас парламентарния ден по часове (най-горе ще намерите най-новата информация):

08:01 Какво следва да се случи през днешния ден:

Първото съвещание на 45-тото национално заседание стартира през днешния ден в 9:00 ч. Народните представители ще положат клетва и публично ще встъпят в пълномощията си.

След това се оферират ръководител и зам.-председатели на Народното събрание, а дотогава съвещанието се води от най-възрастния народен представител. Очаква се това да бъде Мика Зайкова от " ИТН ".

Депутатите ще се съберат в остарялата постройка на Народното събрание, там от няколко дни тече трескава подготовка, защото огромна част от техниката е демонтирана и преместена в новата постройка. Вероятно ще се наложи народните представители да гласоподават с повдигане на ръка.

Скоро най-голямата парламентарна група – тази на ГЕРБ ще предложи кабинет.

08:00 Добре пристигнали в нашия онлайн репортаж! Новият парламент се събира през днешния ден и това сигурно ще даде подтик на политическите процеси в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР