Борсовата платформа намеква, че Tеther Limited може и да не

...
Борсовата платформа намеква, че Tеther Limited може и да не
Коментари Харесай

Coinbase призова клиентите си да се откажат от Tether

Борсовата платформа загатва, че Tеther Limited може и да не държи 100% доларови запаси за USDT. Tether към момента не е имал цялостен одит, само че твърди, че запасите му също са изцяло обезпечени. USDT сега управлява 46% от общия пазар на стейбълкойни съгласно CoinGecko.
Coinbase, най-голямата американска и контролирана криптоборса, не желае нейните клиенти да не престават да употребяват стейбълкойна Tether. Вместо това тя ги подтиква да я заменят за нейната лична постоянна монета, USDC, което включва и краткотрайно понижаване на цените за обмена й. " Събитията от последните няколко седмици подложиха на тестване някои постоянни монети ", споделят Coinbase в своя блог. И допълват: " Вярваме, че (USDC) е приближен и почитан стейбълкойн, в мощна финансова позиция и всеобщо изтегляне на средства е невероятно. "

Реклама
Ходът е следващия удар против конкурентния Tether, който към момента остава водач при стейбълкойните по пазарна капитализация. USDC се емитира от Circle, компания, обвързвана с Coinbase, която е съосновател на стейбълкойна от 2018 година Coinbase инициира прехвърляния без такси сред USDT и USDC точно с цел да подтикне клиентите си да създадат смяната. Switch to a trusted stablecoin: USD Coin (USDC). Now convert Tether (USDT) to USDC with zero fees.

- Coinbase (@coinbase)
Намаляване на таксите за превод на Coinbase
USDC обезпечава бистрота посредством месечни атестации от Grant Thornton LLP, една от най-големите американски одиторски, данъчни и консултантски компании. CZ, основният изпълнителен шеф на Binance, а и този на Coinbase се съгласиха, че стабилността и доверието са от първостепенно значение за клиентите повече от всеки път. Пазарният дял на USDC набъбна за сметка на USDT през последната година съгласно данни от Coingecko.

" USDC е неповторим с това, че е 100% гарантиран с пари и краткосрочни съкровищни облигации на Съединени американски щати, държани в контролирани финансови институции в Съединени американски щати ", се споделя в уеб страницата на Coinbase.
Реклама
Tether към момента не е имал цялостен одит, само че твърди, че запасите му също са изцяло обезпечени. На 2 декември компанията опроверга изявления, които настояват, че тя не поддържа задоволително покритие на койна си. Въпреки че пазарният му дял е намалял, USDT сега управлява 46% от общия пазар на стейбълкойни съгласно CoinGecko. В обращение има 65.7 милиарда USDT. USDC на Circle има към 42.8 милиарда монети в обращение, което му дава пазарен дял към 30%. Общата пазарна капитализация на всички постоянни монети е към 142 милиарда $.
Coinbase е съосновател на USDC.
Данни от блокчейна демонстрират, че USDT е третият най-търгуван цифров актив на Coinbase, представляващ 5% от размера на борсата, където сега се търгува за 99 цента. Дни след колапса на FTX Tether (USDT) се откъсна от фиксинга си с $ и се търгуваше до 93 цента. По-голямата част от комерсиалните двойки на тържищата се върнаха към 1 $, макар че данните на CoinGecko демонстрират, че продължава да се търгува на 99 цента за някои двойки в Binance.

В края на септември на Tether беше подредено от американски арбитър в Ню Йорк да показа финансови записи, свързани с поддръжката на USDT. Това е настрана от делото пред Върховния съд на Ню Йорк, което желае от основния прокурор на Ню Йорк да пусне документи, събрани след следствието на запасите на Tether.

Coinbase следва образеца на Binance, която вкара функционалност за автоматизирано превръщане от USDC в BUSD през септември, с цел да поддържа своя личен стейбълкойн. Оттогава делът на BUSD на пазара на стейбълкойни набъбна доста.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР