Avison Young, която е в Топ 10 на най-познатите консултантски

...
Коментари Харесай

Avison Young, която е в Топ 10 при консултантите за имоти, влиза в България

Avison Young, която е в Топ 10 на най-познатите консултантски компании за парцели в света, влезе българския пазар през контракт със "Славчев консултинг ". Местният екип ще порасне до 10-12 души и ще разшири специализацията си от офис пазара и към другите сегменти. В България към този момент работят пет от лидерските интернационалните марки при имотните консултанти. Скоро се чака и Knight Frank.
Avison Young, която е измежду десетте най-разпознаваеми международни марката при консултантите в корпоративните парцели съгласно класацията на The Lipsey Company за 2021 година, влиза на българския пазар през партньорство. Под нейния бранд в страната ще работи " Славчев консултинг ", излиза наяве от прессъобщения на двете компании.

" Това, което ни притегли към Avison Young, е, че тя е относително млада компания и се усеща силата и желанието да се развива. В същото време е достигнала зрялост, като към този момент е минала през компликациите на времето. Реално стартира да се разраства при предходната рецесия през 2008-2009 година ", разяснява Антон Славчев, шеф и притежател на " Славчев консултинг ". Българската компания е основана през 2012 година и до момента е специализирала в офис сегмента. Асет управител е на Serdica offices и съветник на вложителя по отдаването на офис площи в Sofia Office Center. Предлага маркетинг и пазарни изследвания. Самият Славчев има 15 години опит на офисния пазар в България, Франция, Англия и Румъния.

Avison Young има реномето на най-бързо разрастващата се компания за корпоративни парцели в международен мащаб (оглавява класациите на Globe.St.com за 2016 година и на Commercial Property Executive за 2020 г.). Историята й стартира през 1996 година със съюз на няколко компании от бранша в Канада. Но същинското й разгръщане до интернационална компания води началото си от 2008 година, когато тя излиза първо на пазара в Съединени американски щати, а след това и в други страни. Това се случва, откакто притегля настоящия си ръководител и изпълнителен шеф Марк Роуз. При него канадската консултантска компания с 11 офиса и 293 чиновници, които той сплотява в Avison Young (Canada), нараства до 5000 чиновници в над 100 офиса в 15 страни. Тя е притежавана и движена от своите шефове. От девет години е в класацията на 50-те най-добре ръководени компании в Канада. В Европа стартира с офиси във Англия и Германия, а напоследък ускорява позициите си в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Присъства в Полша и в Румъния. През януари влезе на пазара в Унгария, а през тази седмица разгласи и партньорствата си в България и в Чехия.
Марк Роуз и " Как си представяте идеалната компания " Марк Роуз, сегашният ръководител и изпълнителен шеф на Avison Young, е емблематичен бизнес водач. В бизнеса с недвижими парцели влиза доста млад - около клиенти от бранша на счетоводната къща, в която работи. На 26 години оглавява U.S. Real Estate Investment Trust на British Coal Corporation, с което става един от най-младите основни изпълнителни шефове в Съединени американски щати. Създава лична компания. После работи за Jones Lang Wooten и е в екипа по сливането и основаването на Jones Lang LaSalle (JLL). През 2005 година е CEO на Grubb & Ellis, която две години по-късно продава сполучливо. По това време вижда ниша за нова компания за недвижими парцели с нова тактика. Предприема 17 пътувания по света, с цел да интервюира клиенти и експерти по недвижими парцели по въпроса " Как си представяте идеалната компания за недвижими парцели ". Обобщеният отговор е, че клиентите желаят да работят с експерти, фокусирани върху построяването на дълготрайни връзки и решение на проблемите им. Така се оформя и тактиката, която Роуз ползва, откакто се причислява към Avison Young през 2008 година Възможности в ЦИЕ
" Фокусирани сме върху разширението на активността си там, където клиентите ни се нуждаят от нас и където са най-хубавите експерти. Много сме разчувствани за районите в ЦИЕ, където автоматизираните процеси, брокерските услуги и технологиите са извънредно добре развити ", споделя Марк Роуз в прессъобщението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР