- Amazon продължава да се разраства с последното си придобиване

...
- Amazon продължава да се разраства с последното си придобиване
Коментари Харесай

Amazon от сутрин до вечер

- Amazon продължава да се разраства с последното си придобиване на ритейл веригата Whole Foods.

- Компанията наруши едно от неписаните си правила и навлезе в обичайните хранителни магазини.

- Гигантът на Безос хвърли в суматоха огромните вериги.

Компанията няма да автоматизира изцяло веригата магазини

Традиционните играчи в бранша се тормозят поради новите упоритости на компанията

Няколко абонаментни услуги за електронни книги, които си заслужават вниманието

Добре пристигнали във второто издание на галактическата конкуренция. Неин мотор не са към този момент упоритостите за международно владичество на двете нуклеарни суперсили Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, а прагматични предприемачи, които търсят облага оттатък рамките на земната атмосфера
Технологии, храна, облекла - един търговец да управлява продажбите на най-търсените групи артикули. Такава е упоритостта на Amazon, империята на Джеф Безос, която продължава да се разраства. В края на предходната седмица милиардерът разруши едно от неписаните си правила и навлезе нападателно в нов бранш посредством придобиването на Веригата магазини, която се занимава главно с био- и органични храни, дава опция на да навлезе в един от най-конкурентоспособните браншове в Съединени американски щати – обичайна търговия на дребно, където американските колоси са притискани от ден на ден както от онлайн продажбите, по този начин и от настъпващите немски дискаунт вериги, които подбиват цените.

За предложи 13.7 милиарда $. Обявяването на договорката обаче завиши цената на акциите на веригата магазини и на пазара се появиха клюки, че онлайн групата няма да бъде единственият претендент. Въпреки че за момента не са се появили компании с по-висока оферта и изпълнителният шеф на Джон Маки приказва за договорката като приключен факт, е ясно едно: навлиза в дълбоките води. Всъщност, в случай че би трябвало да сме точни, в никакъв случай не е излизала от дълбоките води – морето просто става все по-широко.

Компанията на Джеф Безос не стопира да навлиза в нови браншове

авсякъде и когато и да е

към момента назовава себе си електронен търговец, само че това от дълго време не е правилно. Освен доставките на разнородни артикули от магазина си, компанията създава електронни четци, системи за интелигентен дом, предлага облачни услуги, доставка на свежи зеленчуци по домовете и какво ли още не. Списъкът е дълъг и непрекъснато нараства, а малко преди оповестяването на договорката с стана ясно също, че компанията ще продава коли на английския пазар, което автоматизирано смъкна цената на акциите на огромните дилъри на Острова.

Веднага се вижда наклонност – откакто разгласи идващия бранш, в който дебаркира, акциите на огромните играчи в него потеглят надолу. Същото се случи и в края на предходната седмица, когато акциите на ритейл колоси като и. Страхът им значително е състоятелен. От една страна, навлиза освен с големите си запаси и благоприятни условия, само че и с философия, основана върху най-модерните технологии в света. Малко са бизнесите, в които е навлязъл със сигурна стъпка, а не просто пробно, и компанията да не е наложила превъзходството си.

Ясно е: към този момент е конгломерат. Но не просто елементарен, а най-големият конгломерат в света. Към момента компанията е четвърта в света по пазарна капитализация. Трите компании пред нея – и, са надалеч по-фокусирани в технологиите от Джеф Безос, който постоянно демонстрира, че няма проблем да излиза от удобната си зона. В случая той гледа към ритейл бранша, само че когато на Земята му стане скучно, той финансира посредством акциите си в своята галактическа компания.

Неизбежният конфликт с

Сблъсъкът с най-голямата комерсиална верига в света в действителност е огромният дълго чакан резултат от договорката за Whole Foods. За момента в нищо не се е трансформирало. Сделката с не е изцяло публична и евентуалната гражданска война в ритейл бранша ще би трябвало да изчака най-малко до момента в който тя бъде приключена – съгласно двете компании това ще се случи през втората половина на тази година.

Трудно може да се каже, че конфликтът с не е предстоящ за Веригата към този момент имаше проблеми с компанията на Безос най-малко когато ставаше дума за онлайн търговия. Именно поради това през 2016 година купи за 3 милиарда $ и насочи огромна част от напъните си към увеличение на покупките посредством интернет. Развитието оферираше, че борбата ще бъде в полето на и обичайните вериги няма да се дадат по този начин елементарно.

Още в края на предходната година сподели, че това няма да е по този начин. Само с една вест и видеоклип, в която компанията сподели магазините на бъдещето – без каси, личен състав и с елементарно извършване на покупки посредством кредитна карта и смарт телефон – накара целия свят още веднъж да се възхити на визионерската ѝ мисъл. Тогава компанията сподели, че най-вероятно ще употребява модел за по-малки магазини на повече места. Със договорката с това може да се промени.

По-широко игрище

разполага с над 400 магазина в Съединени американски щати, множеството от които на огромни площи (виж инфографиката). Веригата предлага най-вече биохрани. Изпълнителният шеф на компанията Джон Маки към този момент предизвести, че е допустимо навлизането на доста нови артикули след завършването на договорката с. В това няма нищо изненадващо – би било необичайно, в случай че не се възползва от придобиването, което ще ѝ даде начален подтик при навлизането във физическите магазини – бранш, който съгласно специалисти е доста по-труден за ръководство от онлайн търговията. Не единствено че би могла да вкара свои артикули, само че и би трябвало да постанова логото и марката си на всички места, където може.

А в обичайна търговия и, а със забележителна експедитивност се развиват и немските вериги и. Едно е несъмнено – възможностите след пет години секторът да наподобява по този начин, както през днешния ден, са извънредно ниски. е единствено една от аргументите за революцията, само че несъмнено наподобява като най-интересната за следене компания в ритейл промишлеността. И в онлайн търговията. И в технологиите. И в облачните услуги. Накратко, е на всички места. Скоро и във вашия бранш.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР