Темата на Международния  ден на сестринството (IND) през 2021 г.,

...
Темата на Международния  ден на сестринството (IND) през 2021 г.,
Коментари Харесай

Във Варна отбелязват Международения ден на сестринството по нетрадиционен начин

 Темата на Международния  ден на сестринството (IND) през 2021 година, " Медицински сестри: Гласът да управлява - визия за бъдещо опазване на здравето “, преглежда провокациите, пред които са изправени медицинските сестри и по какъв начин специалността ще трансформира идващия стадий от опазването на здравето.

Фокусът е върху измененията и нововъведенията в сестринските грижи и по какъв начин това в последна сметка ще оформи бъдещето на здравната система. Едно е несъмнено – способени, качествени и устойчиви в бъдещето здравни грижи, са вероятни единствено с присъединяване и стратегическата визия на медицински сестри, способни да повлияят на политиката. Затова считаме, че е значимо да покажем пред обществото кои са медицинските сестри, какво вършат и за какво би трябвало да сe влага в този жизненоважен запас, разяснява за Varna24.bg  Райна Бояджиева, ръководител на РК на БАПЗГ Варна.

" COVID-19 промени живота ни, засягайки надълбоко инфектираните и изгубилите близки вследствие на този унищожителен вирус. Пандемията повлия мощно на живота на медицинските сестри, на здравните грижи и цялата здравна система. По време на пандемията видяхме мощната нужда от крепко общество, което да построява здрави стопански системи.  Сега повече от всеки път здравето, стопанската система и обществото са мощно повлияни от медицинските сестри, които се борят с COVID-19.  И всекидневно дават своя скъп принос за това.

Честването на съсловния ни празник и тази година ще протече по един по друг метод. С решение на Управителния съвет и ръководителите на Първични сдружения към Регионална гилдия Варна закупихме разнообразни по тип дървета за засаждане. Колегите от всяка болница в града и района ще засадят дръвче в двора на лечебните заведения и ще слагат табела с обръщение за вяра.

Защо медицински сестри засаждат дърво? Защото дървото е знак на мощ, морал, опозиция и познания, което значително съставлява напъните на всички здравни експерти по време на пандемията Covid19. То ще символизира продължаващите героични старания в нашата здравна общественост и вяра за бъдещето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР