Темата Covid-19 доминира и последния работен ден на парламента. Депутатите

...
Темата Covid-19 доминира и последния работен ден на парламента. Депутатите
Коментари Харесай

Последният работен ден на депутатите: пандемия, руска ваксина и без селфита

Темата Covid-19 господства и последния работен ден на Народното събрание. Депутатите близо два часа и половина спориха за съветската ваксина. Идеята на левицата

В последния ден народните представители се възползваха и да започват предизборната си акция. Лидерът на Воля Веселин Марешки излезе с декларация от трибуната. С обещания към гласоподавателите се обърна и Мустафа Карадайъ.

Спорове имаше и за ниския престиж на законодателния орган . В последния работен ден за събиране на кворума участваха от Българска социалистическа партия, поредни останаха Движение за права и свободи , които до последно бойкотираха законодателния орган и не помогнаха на болшинството за старта на работния ден.
 ГЕРБ преоблякоха концепцията на Българска социалистическа партия за импорт на съветската ваксина
ГЕРБ преоблякоха концепцията на Българска социалистическа партия за импорт на съветската ваксина

Здравната комисия поряза левицата за съветската ваксина

На второ четене мина и законът за придвижване по пътищата. Веднага след него законотворците напуснаха пленарна зала. Председателстващият съвещанието Валери Симеонов ги съпроводи с наставлението да не си вършат селфита, а малко на брой останаха за парламентарния надзор , като по традиция пленарната зала остана празна.

Вицепремиерът Мариана Николова увери алените, че машините за гласоподаване се пазят от жандармерията и няма кой да им повлияе външно.

Земеделският министър Десислава Танева пристигна в зала за петъчния парламентарен надзор, само че се оказа, че няма на кого да отговори.

Три пъти Валери Симеонов повика Мария Цветкова от Вътрешна македонска революционна организация , която беше отправила въпрос към Танева. Той й благодари, че е била дисциплининирана и е пристигнала в Народното събрание, само че парламентарният живот замря. С което и зам.-председателят на Народното събрание закри днешния работен ден и даже закри 44-тия парламент - нещо което би трябвало да се случи публично на 25 март.

Все отново по време на предизборната акция депутатите могат да се събират при потребност на изключителни съвещания. Парламентарен надзор ще се реализира, само че министрите ще дават отговор документално.

След се чака идната бодра промяна законотворци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР