Телевизионното покритие на Зимните олимпийски игри в южнокорейския град Пьонгчанг

...
Телевизионното покритие на Зимните олимпийски игри в южнокорейския град Пьонгчанг
Коментари Харесай

Зимната олимпиада в Пьонгчанг ще бъде излъчвана във формат 4K HDR

Телевизионното покритие на Зимните олимпийски игри в южнокорейския град Пьонгчанг ще бъде налично и във формат 4K с HDR функционалност.

Живите излъчвания ще се дават от Олимпийските радио и тв услуги OBS (Olympic Broadcasting Services) и японската компания NHK. Щатският оператор NBC към този момент съобщи, че ще употребяват тези услуги и ще предложи видеопредаванията с ултрависока резолюция и HDR на клиентите на услугата Comcast Xfinity.

 OBS към този момент излъчи предаването на олимпийския огън, само че в 4К. Откриването на самата Олимпиада ще бъде излъчено и във формат 4K HDR. Снимка: OBS

„ Това се случва за първи път на Олимпийски игри и OBS с горделивост продължава да дава и улеснява най-модерните технологии на своите сътрудници от телевизионната промишленост “, разяснява шефът на OBS Янис Екзаркос. Според него представянето на най-хубавите спортисти в света заслужава да бъде снимано с най-хубавата налична видео технология.

NBC и до момента излъчваше част от летните олимпийски игри в 4K формат, само че в този момент за първи път се употребява и функционалността HDR. Освен церемонията по откриването на Олимпиадата, в новия формат ще бъдат покрити хокейните мачове, фигурното пързаляне, ски скоковете и надпреварите по сноуборд.

HDR предлага доста по-богата цветова гама, като обезпечава възстановяване на качеството на изображенията в тв приемниците от ново потомство, чиито екрани поддържат по-високи пикови равнища на бляскавост.

Компанията OBS възнамерява да предложи предаване онлайн и на над 50 часа виртуална действителност посредством системата на Intel True VR.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР