Телевизионният канал Россия 24 показа интервю с детето, заснето в

...
Телевизионният канал Россия 24 показа интервю с детето, заснето в
Коментари Харесай

Дете разказа какво са му платили, за да участва във видео за химическата атака в Сирия

Телевизионният канал " Россия 24 " сподели изявление с детето, снимано в клипа на " Белите каски ", с който се потвърждава използването на химическо оръжия в сирийския град Дума.
11-годишният Хасан Диаб е детето от въпросния клип. " Ние бяхме в мазето, мама ми сподели, че няма нищо за ястие и ще ядем на следващия ден. Чухме крясъци на улицата " Идете в болничното заведение ". Ние побегнахме към болничното заведение и сега, в който влязох ме хванаха и почнаха да ме поливат с вода. После ни сложиха на кревати дружно с други хора ", споделя детето.
Баща му, чието име телевизионния канал не загатва, споделя в изявлението, че за присъединяване в фотосите са им раздали храна и са ги пуснали да си вървят. Той акцентира че детето му се чувствало чудесно и никакво химическо оръжие не е било употребявано.
" Когато разбрах, че детето ми е в болница, бях на работа, само че помолих да ме пуснат и потеглих натам. Не е имало никакво химическо оръжие. Аз пушех на улицата и не съм усетил нищо. Влязох в болничното заведение и видях фамилията си. Раздадоха за присъединяване в фотосите фурми, бисквити, ориз и ни пуснаха да си вървим ", споделя мъжът.


По-рано непрекъснатия представител на Русия в Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) декларира, че съветските експерти, направили инспекция на известията за потребление на химически оръжия в сирийския град Дума са разкрили участниците във видеоклиповете, показани като доказателства за използването на химическо оръжие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР