Телевизионният канал Дождь, който спря излъчването си на 3 март ...

Телевизионният канал Дождь, който спря излъчването си на 3 март

Независимата руска телевизия Дождь се завръща. Макар и в YouTube

Телевизионният канал " Дождь ", който спря излъчването си на 3 март - дни, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, разгласи завръщането си в ефир.

Според известие в канала на медията в Telegram излъчването ще бъде възобновено през днешния ден - на 18 юли в 20:00 ч. - с новинарската стратегия " Тук и в този момент ". Първоначално предаванията на опозиционната на Кремъл и по тази причина неразрешена в Русия медия ще бъдат налични в YouTube, а програмата ще е няколко часа дневно, съобщи преди ден в изявление основният изпълнителен шеф на малкия екран Наталия Синдеева

" Мисля, че огромният, сериозен старт ще се състои през есента, тъй като желаеме да построим студио и снимачна площадка. На всички им е омръзнало да работят на колене. Затова мисля, че ще има няколко старта. И се надявам, че нашата аудитория ще ни разбере и ще ни елементарни, че не сме 24/7 от първия ден ", добави Синдеева.

Телеграм каналът ZaTelecom оповестява, че след възобновяването на излъчването ще бъде допустимо да гледате " Дождь " не единствено в YouTube, само че и на Kartina.TV, както и в Латвия, Литва, Естония, Израел и Грузия посредством редица провайдъри на интернет телевизия.

" Дождь " прекрати излъчването си в Русия на 3 март. Два дни по-рано уебсайтът на медията беше блокиран в Русия поради изказвания, че популяризира " подправена " информация за съветската така наречен " специфична интервенция " в Украйна. Кремъл одобри и защон, съгласно който всеки, който назовава войната, стартирана от Владимир Путин с същинското й име, е застрашен със затвор.

След началото на войната съвсем всички самостоятелни медии в Русия бяха принудени да спрат работа, а публицистите да изоставен страната. Така направи да вземем за пример " Новая газета " Европа. Редакторите на закритата радиостанция " Ехото на Москва " също се придвижиха в YouTube. Въпреки че Русия блокира достъпа на жителите си до множеството обществени мрежи и платформи за споделане на наличие.

Източник: boulevardbulgaria.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg