Телевизионният журналист Костадин Филипов ни повежда на едно вълнуващо пътуване

...
Телевизионният журналист Костадин Филипов ни повежда на едно вълнуващо пътуване
Коментари Харесай

На дъх от лятото с журналиста Костадин Филипов

Телевизионният публицист Костадин Филипов ни повежда на едно вълнуващо пътешестване през изгарящи усеща и човешки вселени с дебютната си стихосбирка   " На мирис от лятото ", издание на " Персей ". 
 Маргарита Петкова дава отговор на въпроса кой е Виктор на премиерата на новата си книга
Стиховете в " На мирис от лятото " са писани в последните три години. Освен от огромната споделена, несподелената и изпепеляваща обич, книгата е въодушевена и от семантиката на цифрата 24. Дебютната стихосбирка на Костадин Филипов е събрала 48 стиха (2 по 24) - тънката му и многопластова лирика, през която той пътува като изобретател. Лириката му ни трансформира, тя ни носи от делничното и градското към пространството на празника с мелодия от струните на най-фините човешки страсти. Стиховете на Костадин Филипов са празник на духа и интелекта, само че също и на възприятията. Докосването до поезията му е магия, която трансформира читателя във мъдрец, създател и идеалист. Потапя се в слова от деликатност, разтваря се в морска пяна и се преражда в утрешния ден с религия в нова обич. 

Редактор на стихосбирката е популярната поетеса Маргарита Петкова. Автор на картината на корицата и на вътрешните графики е надарената художничка Мирослава Захариева.



Костадин Филипов е публицист и ефирен водещ, предан на специалността си повече от четвърт век. Той стартира кариерата си още на 13-годишна възраст в радио „ ЧЛК “, Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „ П. Хилендарски “, компетентност Българска лингвистика, работи като новинар и създател на всекидневни настоящи и музикални излъчвания в Обединени радиостанции „ Канал Ком “. Телевизионната му кариера стартира в ТВ „ Евроком-Пловдив “ като кореспондент и водещ на вести, по-късно е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „ Темата на Нова “ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на вести и предаването „ Дневен ред “, редактор на риалити формата „ Фермата “ по BTV, а през днешния ден е редактор в предаването „ Преди обед “ по BTV. Главен редактор е и на осведомителния уебсайт delo.bg.

Премиерата на " На мирис от лятото " е на 24 април, сряда, от 18:30 ч. в Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий ", София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР