Телевизионните кадри на зрители без маски на Световното първенство по

...
Телевизионните кадри на зрители без маски на Световното първенство по
Коментари Харесай

Гняв срещу ковид мерките в Китай заради кадрите със зрители без маски от Мондиала

Телевизионните фрагменти на фенове без маски на Световното състезание по футбол разгневиха китайските жители, които към момента са подложени на прецизната здравна политика на Пекин за " нулев КОВИД ", до момента в който останалият свят към този момент живее с вируса, заяви Франс прес.

" Някои хора участват онлайн на мачовете от Световното и не носят маски, а други са затворени у дома от цялостен месец, а в самия град - от два, без да могат да го изоставен ", написа гражданин на провинция Гуандун във Вейбо - китайския еквивалент на Туитър.

" Кой ми открадна живота? Няма да разясня ", добави потребителят на фона на недоволството от прецизните ограничения на китайските управляващи за ограничение на разпространяването на КОВИД-19.

Страната, в която на първо време беше регистриран вируса през 2019 година, е последната огромна стопанска система в света, която към момента се пробва да ограничи разпространяването му посредством затваряне на градове или квартали и бързи проби на милиони поданици.

Въпреки тези опити днешните случаи са 29 157, което е по-малко спрямо други страни, само че се приближава до рекордните стойности от април.

Към вчерашна дата повече от една четвърт от китайското население е подложено на някаква форма на ограничавания, пресмятат специалистите от института Номура, което е сериозен контрастност на фона на тълпите почитатели на футболния конгрес.

" Световното състезание разрешава на множеството китайци да видят действителността отвън страната и ги кара да се тормозят за стопанската система и младежите ", написа различен консуматор на Вейбо от провинция Шенси.

Отворено писмо, задаващо въпроса дали Китай е " на същата планета " като Катар, се разпространяваше през вчерашния ден в онлайн приложението за известия УиЧат, преди да бъде цензурирано и изтрито от платформата.

Мачовете от Световното състезание по футбол се излъчват по Китайската централна телевизия, която също по този начин популяризира измежду китайските жители отрицателни информации за хаоса и броя на умрелите от КОВИД-19 в Съединени американски щати.

" Противоепидемичната политика на Нигерия дава ясни резултати (...), за какво не се поучим от Нигерия, а гледаме само американските данни ", се питаше в изтритото писмо.

Гневът против рестриктивните мерки измежду китайското население неотдавна докара и до митинги, каквито се следят рядко в страната.

Съобщения за митинги, съпроводени с принуждение, се появиха през днешния ден от най-големия цех за произвеждане на айфони, благосъстоятелност на тайванският софтуерен колос " Фокскон ". Работниците са се изправили против хора в бели защитни дрехи и служители на реда от отдела за битка с безредиците поради обвързваните с КОВИД-19 ограничавания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР