Телевизионен дебат за изборите за Европейски парламент между дясноцентристкия премиер

...
Телевизионен дебат за изборите за Европейски парламент между дясноцентристкия премиер
Коментари Харесай

В Холандия нарекоха предстоящ дебат за евровота фалшива борба

Телевизионен спор за изборите за Европейски парламент сред дясноцентристкия министър председател на Холандия Марк Рюте и крайнодясната изгряваща политическа звезда Тиери Боде е неодобрен и избран като " превземка " . Дебатът даже принуди вестник да разгласява публикация на цяла страница, в която гласоподавателите се приканват да подценен резултатите от дебата , написа " Гардиън ".

Първият изстрел създаде Рюте, водачът на Народната партия за независимост и народна власт, който не се бори за място в Европейския парламент. Той разгласява видео в " Туитър ", в което непосредствено се обърна към десния холандски популист Тиери Боде, водач на " Форум за народна власт ": " Аз и ти, един против различен, онлайн по малкия екран. Какъв е отговорът ти? Да или не ".

Но дни преди този момент подмолно са водени договаряния за образуване на дебата. Видеото на Рюте и последвалите мнения от двамата се възприемат като прелиминарен проект да се разпространява програмата към публичната телевизия NPO, която ще излъчи дебата в сряда вечерта.

Преди дебата Тиери Боде провокира дискусия с публикуването на есе на работата на френския публицист Мишел Уелбек, в което слага под въпрос " свободния статут на дамите " и пита: " Какво се случва, когато навършат 30? Ако продължат да работят на цялостна промяна, построяването на фамилии става извънредно мъчно, в случай че не и невероятно ".

В сряда сутринта холандското придвижване DeGoedeZaak заплати за публикация на гърба на холандския вестник Metro, с която приканва читателите " да разрешат на Рюте и Боде да приказват, по-късно ние ще гласуваме за различен климат " .

Рюте разгласи, че желае да обори позицията на " Форум за народна власт " за излизане на Холандия от Европейски Съюз, известно като Некзит.

Франс Тимерманс, някогашен външен министър на Холандия, който е заместник-председател на Европейската комисия и претендент на социалистите за ръководител на Комисията, попита по какъв начин този спор ще помогне на гласоподавателите в случай, че в него ще вземат участие десен и крайнодесен и ще се разисква Некзит, което по този начин или другояче никой не желае.

Тези избори са за това, което се залага на карта през идващите пет години: европейската битка против климатичните промени, за тъждество и обществена правдивост, в това число за нуждата най-сетне да се обложат с налози огромните софтуерни компании, означи той.

Лидерът на партия " Зелени леви " Йесе Клавер дефинира дебата като " подправена битка " сред партии с сходни визии.

Социологическите изследвания демонстрират, че партията на Боде ще завоюва 27 парламентарни места, а партията на Рюте - 25 места. " Зелени леви ", Християндемократически апел и Партията на труда ще получат по 15 места. Дори и обединени първите две партии няма да привлекат 40% поддръжка.

Изборите за Европейски парламент в Холандия ще се проведат на следващия ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР