Телевизиите, които излъчват Висшата лига на територията на Великобритания Sky

...
Телевизиите, които излъчват Висшата лига на територията на Великобритания Sky
Коментари Харесай

Висшата лига продаде телевизионните си права за Англия за 4.46 млрд. паунда

Телевизиите, които излъчват Висшата лига на територията на Англия Sky и BТ възобновиха контракта си за още три години. Двете компании ще продължат да дават екслклузивно срещите от шампионата до 2022 година против 4.46 милиарда паунда. Сумата е по-малка от тази, която беше платена преди три години – 5.14 милиарда.

Досега обаче бяха продадени единствено пет от седемте пакета. Британският ефирен колос Sky закупи четири от тях против 3.58 милиарда паунда.

Каналите Sky Sports ще излъчват по 128 мача на сезон, откакто договорката включва четири от петте пакета, препоръчани на търг. Един от пакетите беше закупен от съперника BT Sport на стойност 885 милиона паунда, по 32 срещи на сезон.

Интересното е, че Sky заплати по-малко, в сравнение с през 2015 година, когато беше подписан актуалният контракт. Тогава компанията на Мърдок заплати 4.17 милиарда за 126 дуела, а съперникът от BT – 960 милиона за 42 срещи. Понастоящем се излъчват по 126 срещи на сезон.

Все още следва да бъдат закупени и последните два пакета, които включват общо 40 дуела. Така броят на телевизионните мачове от Висшата лига за първи път ще бъде 200.

Sky Sports extends Premier League rights through to 2022 to show more Premier League matches than ever before. https://t.co/xm1Xnw3ND9pic.twitter.com/6iZjGhxfJL
— Sky Sports (@SkySports) February 13, 2018

Основната смяна от сезон 2019 ще бъде включването на мачове в събота вечерта от 19.45 ч. локално време или 21.45 ч. българско. От основаването на Висшата лига през 1992 година в никакъв случай не е имало мачове толкоз късно през уикенда. В момента обаче се преследва рейтинг, който по традиция е най-голям за Англия точно в събота вечер.

Джентълменското съглашение мачове от 15 часа в събота да не се излъчват по малкия екран остава. То съществува повече от две десетилетия и по този начин от лигата желаят да подтикват посещаемостта на стадионите. Заради това от сезон 2019-20 по-малко от водещите тимове ще играят в този час, а дербитата ще са в събота по обяд или вечер, или в неделя.

Двете малките екрани са съперници, само че неотдавна подписаха съглашение да не си крадат клиентите. От 2018 година те оферират варианти на своите клиенти, посредством които могат да се абонират за пакетите на BT Sport или Sky Sport, и по този начин да гледат всички дуели през сезона на по-разумни цени.

Освен правата за Висшата лига, BT има тези за Шампионската лига и Лига Европа.

" Много сме удовлетворени, че BT и Sky остават наши сътрудници в излъчването на Висшата лига. Те са едни от основните виновници нашата лига да бъде най-гледаната в света и толкоз доста хора да я харесват ", сподели изпълнителният шеф на Висшата лига Ричард Скъдамор.

Той посочи, че търгът за останалите два пакета продължава по проект.

В последните месеци се появи информация за интерес от страна на " Facebook ", Amazon и Netlifx, които имаха подготвеност да излъчват дуели посредством своите стрийминг услуги. В последна сметка нито една от компаните не се яви с оферта на търга.

Пакетите за лъчение на Висшата лига
Пакет А (BT Sport): 32 мача в събота от 12.30 ч.
Пакет В (Sky Sports): 32 мача в събота от 17.30 ч.
Пакет С (Sky Sports): 24 мача в неделя от 14 и осем в събота от 19.45 ч.
Пакет D (Sky Sports): 32 мача в неделя от 16.30 ч.
Пакет Е (Sky Sports): 24 мача в понеделник от 20 или петък от 19.30/20 часа, както и осем мача в неделя от 14 ч.
Пакет F: 20 мача от единия Bank Holiday и междинните кръгове
Пакет G: 20 мача от междинните кръгове
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР