Теленор организира първия родителски форум, посветен на детската онлайн безопасност.

...
Теленор организира първия родителски форум, посветен на детската онлайн безопасност.
Коментари Харесай

Теленор свиква родителска среща за детската онлайн безопасност

Теленор провежда първия наставнически конгрес, отдаден на детската онлайн сигурност. Той ще се организира на 17 март 2018 година в Sofia Event Center в партньорство с Центъра за безвреден интернет, Асоциация Родители и онлайн портала „ Майко Мила! “.

Форумът е част от съпътстващата стратегия на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той е и закриващото събитие на първото издание на Дните на дигитално-медийната просветеност в България.

Целодневното събитие е под надпис „ От нас зависи “ и има за цел да показа на родителите заканите, пред които са изправени децата в интернет, и методите за тяхното превъзмогване. Родителската среща ще събере на едно място специалисти, които ще показват какви са провокациите на цифровата епоха, какви са цифровите потребности и ползи на децата.

С това събитие Теленор удостоверява уговорката си да поддържа посредством образования разнообразни целеви аудитории на разпоредбите за онлайн сигурност. След поредност начинания за онлайн сигурност, ориентирани към запознаването на децата с рисковете в интернет и методите за справяне с тях, Теленор слага началото и на акция, целяща да запознае и родителите с опциите и ползите на техните деца в световната мрежа.

„ Подрастващите употребяват интернет все по-често, все по-рано и все по-мобилно, като междинната възраст, на която стартират да употребяват интернет, е 8 години. Те най-често влизат в онлайн света за пръв път на към 7 години, което е с 3 години по-рано в сравнение с през 2010 година “, показа Георги Апостолов, координатор на Центъра за безвреден интернет. „ Но по-притеснителното е, че българските деца все по-често попадат на нездравословно наличие в интернет. Около 15% от тях споделят, че през последната година са били обезпокоени или уплашени от нещо, което са видели онлайн, което е растеж с към 10% по отношение на 2010 година Вероятността това да се случи се покачва с възрастта на децата, само че повишаването по отношение на 2010 година е годно за всички възрасти “, добави той.

Форумът е безвъзмезден и всички искащи могат да запазят своето място след онлайн регистрация на: https://www.eventbrite.com/e/43531792764.

Повече информация за събитието може да откриете на: https://web.facebook.com/events/150663375623123/.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР