Телекомуникационната компания AT&T е в напреднал етап на преговори за

...
Телекомуникационната компания AT&T е в напреднал етап на преговори за
Коментари Харесай

AT&T иска да създаде нов медиен гигант

Телекомуникационната компания AT&T е в напреднал стадий на договаряния за обединение на WarnerMedia с Discovery в опит да сътвори нов стрийминг колос, който да конкурира Netflix и Disney, предава Си Ен Би Си, базирайки се на осведомени източници.

Според източниците договорката може да бъде оповестена още през днешния ден. Преговорите обаче не са финални и може и да не доведат до обединение.

Сделката планува при обединяването на Discovery с WarnerMedia да се сътвори нова обществено търгувана компания, която ще е благосъстоятелност на акционерите в AT&T и Discovery, означават източниците.

Според тях акционерите на AT&T ще бъдат притежатели на мажоритарния дял в новата компания. Точното разделяне сред акционерите на двете компании не е ясно.

През 2018 година AT&T закупи Time Warner за 85 милиарда $ в акции, след което преименува компанията на WarnerMediа. Пазарната капитализация на Discovery се равнява на 16 милиарда $.

Ако бъде утвърдена от регулаторите, договорката ще промени дългогодишния проект на AT&T за съчетание на наличие и дистрибуцията му във отвесно интегрирана компания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР