Телекомът получава наградата за приноса си към обществото през 2020

...
Телекомът получава наградата за приноса си към обществото през 2020
Коментари Харесай

А1 е „Компания на годината“ в категория „Телекомуникации

Телекомът получава премията за приноса си към обществото през 2020 година и старта на първата същинска 5G мрежа в страната.
На блестяща гала на 17 юни вечерта бяха оповестени тазгодишните спечелили в състезанието “Компания на годината ”. За втора поредна година притежател на влиятелното отличие в категория „ Телекомуникации “ стана А1 България. Телекомът убеди журито със мощна кандидатура, фокусирана върху старта на първата същинска 5G мрежа в България, която през днешния ден работи под името 5G ULTRA в над 75 града и курорта.

2020 година беше предизвикателна за А1, поради локдауна по време на поредните талази от COVID-19. Това докара до доста по-голямо натоварване на мрежата, само че с помощта на напъните на телекома, милиони откриха нови способи да работят, учат и да се забавляват от вкъщи си.

В мъчно време А1 се очерта и като един от най-големите донори в България, подпомагайки редица лечебни заведения с инсталация и финанси. В рамките на акцията за „ Дигитална взаимност “ компанията обезпечи и голям брой спомагателни бонуси за своите клиенти, с които да се усещат по-комфортно, до момента в който съблюдават обществена отдалеченост.

Предизвикателства и дейната дарителска активност не промени позитивния тренд във финансовата обстановка на А1, като компанията за пръв път мина психическата граница от 1 милиард лв. доходи. Стабилното финансово положение разреши на телекома да разгласи огромна капиталова стратегия за възстановяване на своята мрежа, в това число и за създаване на дълго чаканите 5G мрежи. А1 се концентрира напълно върху внедряването на 5G в набор в обсег 3600MHz с 5G радио съоръжение на европейския снабдител Nokia. Това подсигурява напълно ново потребителско прекарване посредством опцията за постигане на неведнъж по-висока скорост и малко времезакъснение в нашата 5G мрежа.

От името на А1 премията одобри Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “. В своето изявление тя акцентира точно значимостта за 5G технологията за телекомуникационния бранш. „ Ние стартирахме нашите 5G услуги още през ноември 2020 година Направихме го самоуверено и с ясна тактика да бъдем първите на пазара с същинска работеща 5G мрежа. Направихме го с мисъл за бъдещето. Именно свършената през 2020 година работа ни разреши през днешния ден да имаме 5G покритие в цялата страна и да можем да предложим на клиентите си същински гигабитови скорости. Затова към този момент назоваваме и мрежата си 5G ULTRA. Тя е качествено друга от всичко останало на пазара. “ – разяснява Захариева.

Важен фактор за триумфите на телекома са бързо разрастващите се ICT услуги, които оферират новаторски решения на бизнеса. 5G ULTRA мрежата на А1 ще даде опция за в допълнение развиване в областта на Интернет на нещата – IoT и ще затвърди лидерската позиция на А1 като софтуерен иноватор на пазара.

В изгода на кандидатурата на А1 работеха и рекомендациите, които компанията получи от свои софтуерни сътрудници, производители на устройства, както и от клиенти на компанията. В тях сътрудниците на А1 подчертаваха на взаимната работа с телекома през миналата година, изключително в подтекста на старта на първите 5G услуги в България.

Общо 25 компании, институции и медии получиха публично самопризнание за положените старания в посока развиване на човешкия капитал, непрестанно повишение на качеството на предлагания продукт/услуга, нововъведения, ИТ, киберсигурност, изкуствен интелект и доста други. Кандидатурите във всяка категория бяха оценени от без значение жури по четири критерия - достижения в съответната категория, положителни управнически практики, рекомендации от сътрудници, както и за повсеместен принос за обществото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР