Телеком операторите съветват потребителите да се съобразяват с тенденциите в

...
Телеком операторите съветват потребителите да се съобразяват с тенденциите в
Коментари Харесай

Възраждането на телефонния разговор

Телеком операторите поучават потребителите да се преценяват с трендовете в трафика, с цел да се избегне претоварване на мрежите

Социалната изолираност, наложена от пандемията, докара до напредък в мобилните телефонни диалози
(снимка: CC0 Public Domain)

„ Обадих се единствено с цел да ти кажа, че те обичам ”, пееше преди време Стиви Уондър. Днес доста хора се обаждат на своите близки без съответен мотив, просто с цел да ги чуят, да им кажат „ мисля си за теб ”. Препоръките за обществена изолираност поради пандемията доведоха до напредък в мобилните телефонни диалози.

Операторите на телекомуникационни мрежи регистрират засилен трафик и увеличение на интензивността при класическите гласови диалози. Наред с това интензивно се употребяват и уеб-приложенията за гласова връзка.

Испанският телекомуникационен колос Telefonica заяви, че както закрепените, по този начин и мобилните далекосъобщителни мрежи претърпяват „ детонация в трафика ” през март. Orange Group съобщи пред Евронюз, че нарастването на трафика на мобилни данни в Европа е сходно на това, което се следи в пиковите дни към Коледа и Нова година. Telefonica разкри, че нарастването на потреблението на IP диалози се е нараснало с близо 40% единствено за няколко дни.
още по тематиката
Както може да се чака, потреблението на услуги за незабавни известия като WhatsApp е скочило неведнъж. Чатовете се употребяват пет пъти повече от нормалното. Инструментите за отдалечена взаимна работа като Skype и Webex са станали 4 пъти по-популярни.

По отношение на гласовите връзки от Orange Group настояват, че мобилният глас в общия размер на трафика се е удвоил във Франция, откакто на 17 март бе наложена национална карантина. В други страни, като да вземем за пример Полша, клиентите беседват по мобилните телефони с 60 на 100 повече, спрямо преди две седмици.

Във всички страни телеком-операторите са „ изцяло мобилизирани, с цел да подсигуряват, че клиентите не престават да се възползват от непрекъсваемостта на услугите и съществуването на мрежите при всевъзможни условия. Някои от тях споделят, че подхващат спомагателни ограничения за подсилване на своите мрежи, с цел да се оправят с количеството трафик, предстоящо в европейските крайбрежни региони през лятото.

Все отново операторите поучават потребителите си да се преценяват, доколкото е допустимо, с трендовете в трафика, и да се постараят да избегнат претоварване. Тези рекомендации включват:

Британският регулаторен орган по телекомуникациите OFCOM също предложи на потребителите да употребяват стационарните телефони и Wi-Fi мрежите за диалози, когато това е допустимо, и да заобикалят гласовите позвънявания.

Някои оператори са изправени пред предизвикването да обезпечат засилено покритие в избрани райони, мощно наранени от вирусната зараза. Това се отнася до огромни лечебни заведения, краткотрайни полеви лечебни заведения, „ медицинизирани ” хотели и други места с неочаквана огромна централизация на хора.

В доста страни от Европа локалните телекомуникационни компании работят интензивно, с цел да подсигуряват опцията на младежите да получат достъп до цифрови платформи за образование.

Телекомуникационният бранш е единомислещ, че прави всичко допустимо да обезпечи достъпността, надеждността и сигурността на своите мрежи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР