Телефонните линии на ВиК са натоварени и затова отчитането по

...
Телефонните линии на ВиК са натоварени и затова отчитането по
Коментари Харесай

ВиК-Русе: От февруари спира подаването на показания по телефона

Телефонните линии на ВиК са натоварени и по тази причина отчитането по телефона отпада като вид

В резултат на зачестили сигнали от консуматори по отношение на неспособност за даване на данни за потреблението на оповестените за тази цел телефонни номера заради сериозната натовареност на телефонните линии в Информационния център на „ ВиК “ ООД – Русе екипът на сдружението взе решение да се прекрати подаването на показания по телефона. Информационният център на ВиК Русе стопира да приема показания, подадени по телефона, от 01.02.2023 година.

С цел обезпечаване на оптималната уместност при събирането на данни за потреблението ще се прави ежемесечно отчитане на:
общите водомери в постройките в режим на етажна собственост;водомерите на потребителите на ВиК услуги за икономически и публични нужди;
отчитане един път на три месеца на всички самостоятелни водомери.

" Вярваме, че мярката ще спомогне за възстановяване на отчетността, като ще ограничи вероятността от вписване на грешки при подаването на данни ", споделят от ВиК.

Припомняме Ви, че според член 23., алинея 2 от Общи условия за даване на ВиК услуги на потребителите на ВиК оператор „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Русе (ОУ) Отчитането на самостоятелните водомери след общия водомер се реализира минимум един път на три месеца до 24 часа след отчитането на общия водомер. В член 23, алинея 3 се показва, че В междинните интервали сред два доклада ВиК операторът ежемесечно начислява количество изразходвана вода, несъмнено въз основа на междинния месечен разход от предходните два доклада. След отчитане на показанията на водомерите количеството вода се изравнява в сходство с действителното ползване.

Ако не осигурите достъп за образно отчитане на показанията на измервателните уреди, ВиК сдружението няма по какъв начин да получи информация за действително изразходваните количества. Отговорността за обезпечаването на достъп до водомерите е на потребителите, по тази причина призоваваме жителите да спомагат на чиновниците ни при осъществяване на образно отчитане.

Датата на отчитане може да разберете по три метода:

- като посетите раздел „ График за отчитане “ в уеб страницата ни на следния адрес: ;

- от известието за идно отчитане, което отчетниците слагат авансово на видно място във Вашата постройка и

- посредством мобилното ни приложение ВиК-Русе, което може да изтеглите от Гугъл Play.

В случай че нямате опция да осигурите достъп до измервателния апарат в деня на отчитане, може да подадете данни за потреблението си онлайн посредством раздел „ Домакинства “, подраздел „ Самоотчитане на водомер “ в уеб страницата на „ ВиК “ ООД – Русе на следния адрес:. Извършването на самоотчитане се позволява единствено в случай че водомерът Ви е изправен и пломбиран.

Самоотчитането посредством уеб страницата на сдружението е допустимо в деня, посочен в графика/съобщението за идно отчитане, както и до 24 часа след оповестената дата.

Възможността за подаване на показания по електронен път не отстрани задължението на потребителите да обезпечават достъп на отчетниците за осъществяване на образно отчитане на водомера.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР