Телефонни измамници атакуват две от големите банки. Атаките са регистрирани ...

Телефонни измамници атакуват две от големите банки. Атаките са регистрирани

Телефонни измамници атакуват големи банки и клиентите им

Телефонни измамници атакуват две от големите банки. Атаките са записани едновременно. По добре отработена скица те изискват чувствителни данни от абонати на Банка ДСК и на ОББ.

Измамниците най-постоянно твърдят хората, че имат информация за неоторизиран досег до сметките им през електронно или мобилно им банкиране, показват от ОББ, представени от " Марица ".

Услужливо оферират разнообразни решавания: изискват удостоверение на несъществуващи преводи (с карти или наредени преводи), оферират застраховки против киберизмами или дават указания за инсталиране на съмнителни приложения за отбрана на мобилните устройства, разказват схемата от банката.
обвързвани новини3093на 30.11.2015
Крайната цел на всички тези дейности е, в положение на паника, хората сами да им споделят конфиденциални данни (потребителски имена, пароли за досег, верификационни кодове, елементи на кредитни / дебитни карти или друга сензитивна информация и данни) или да ги накарат да създадат заплащане към посочена от тях сметка.

Бъдете нащрек, в случай че по телефона ви се обади някой, който се показва за чиновник от Техническия отдел на Банка ДСК. Измамниците безапелационно и търпеливо комуникират с жителите, като ги прилъгват да конфигурират особено приложение за далечен досег до мобилни устройства. Ако това се направи, данните за банкови сметки и банкови карти стават прочути на злосторниците и те просто могат да злоупотребят с тях.

От банките твърдят, че в никакъв случай не изискват даване на такава информация по телефон или посредством имейл. Нито за банкови карти, нито за електронно банкиране, преводи, салда по сметки или друга информация, обвързвана с финансите на клиента, още по-малко пък да изискват досег до мобилното устройство.

Източник: pik.bg