Телефони, хранителни добавки, лекарства и още редица забранени предмети са

...
Телефони, хранителни добавки, лекарства и още редица забранени предмети са
Коментари Харесай

Телефони, хранителни добавки и лекарства в килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

Телефони, хранителни добавки, медикаменти и още редица неразрешени предмети са открити при обиск в болничното заведение на Софийския затвор, оповестяват от спецпрокуратурата.

Проверката е осъществена на 17 май 2019 година от чиновници на бранш „ Оперативно обслужване на местата за отнемане от независимост “ в Групово дело „ Национална полиция “ и чиновници от надзорно-охранителния състав в Софийския затвор.

Обвинението е сезирало министъра на правораздаването и основния прокурор за резултатите от инспекцията.
Трето обвиняване за Миню Стайков - за злоупотреби с еврофондове Проверяват се компании, свързани с бизнес империята „ Карнобат “ и чиновници на Фонд „ Земеделие “, ревизира се и отрасловият министър
В реанимацията, където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, са открити и конфискувани над 50 CD диска, карта за цифрова телевизия и един разтегателен колан.

По време на обиска в Желязков е открит мобилен телефон, като той го извадил от колана на кръста си и го блъснал в земята.

Сред персоналните му движимости пък са открити редица медикаменти, включително и добавка за сън. Само 8 от тях му били изписани от здравно лице, допълват от спецпрокуратурата.
Спецсъдът отсрочи гледането на мярката на Митьо Очите Адвокатът му изиска съдебно-медицинска експертиза за здравословното положение на Желязков
В спалното помещение имало и десетки стекове с безалкохолни питиета, стекове с минерална вода, огромни количества пакетирани захарни произведения, салами, плодове, олио други малотрайни артикули.
Миню Стайков разгласи гладна стачка в ареста За 8 месеца прокуратурата му повдигна три обвинявания, в това число за корист с евросредства
Към момента на осъществяване на претърсването Миню Стайков към този момент е бил оповестил гладна стачка. В помещението са открити лекарства и хранителни добавки, за които не са издавани медицински предписания.

В спално помещение, където бил Янко Ваташки, са открити телефон, машинка за подкастряне, 3 вентилатора, кафемелачка и слушалки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР