Тел Авив. Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху изпрати покана на

...
Тел Авив. Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху изпрати покана на
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: Нетаняху покани опозицията за коалиционни преговори в последната минута

Тел Авив. Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху изпрати покана на опозиционният водач, началник на партия „ Синьо и бяло “ Бени Ганц за съдружни договаряния, написа вестник The Jerusalem Post .
Toва се случва часове откакто водачът на „ Наш дом – Израел “ Авигдор Либерман съобщи, че няма да взе участие в държавно управление, управлявано от Ганц и напълно малко преди приключването на предоставеният от президента на Израел Риувен Ривлин на опозицията мандат за образуване на ръководеща коалиция.
Нетаняху и Ганц се срещнаха в късните часове на 20 ноември и не реализираха единодушие за единно държавно управление, само че министър председателят малко по-късно му изпрати обръщение за договаряния в свое изказване пред политическите си съдружници.
„ Бени Ганц – не е прекомерно късно “, съобщи министър председателят.
„ Ела да седнем дружно и още довечера и да обявим, че формираме единно държавно управление. Това е нещото, от което Израел има потребност. Забранено е да завличаме страната в още едни избори “, сподели Нетаняху.
Очаква се Ганц да отговори на апела на премиера на 21 ноември по време на конференция в Тел Авив.
По време на други свое изказване по-рано, Нетаняху подлага на критика Ганц поради поддръжката на опозиционният водач за „ заблудената “ концепция за държавно управление в малцинство, подкрепено от палестинските депутати в Народното събрание. Той упрекна заместник-председателят на „ Синьо и Бяло “ Яир Лапид за това, че е убедил Ганц да се съгласи на сходна концепция.

Превод и редакция: Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР