Тел Авив. От 9 януари Израел отново ще посреща туристи,

...
Тел Авив. От 9 януари Израел отново ще посреща туристи,
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: Израел отново отваря врати за ваксинирани туристи от страни извън червената зона

Тел Авив. От 9 януари Израел още веднъж ще посреща туристи, стига те са имунизирани и да идват в страната от страни отвън алената зона. Това оповестиха от държавното управление на еврейската страна, оповестява англоезичното издание The Jerusalem Post .

Пристигащите пасажери ще би трябвало да остават под карантина, до момента в който получат резултатите от своя PCR тест, взет при кацане или през първите 24 часа след идването им в страната, разясняват от редакцията. И в двата случая новите правила няма да се ползват за пасажери от страни, класифицирани като червени – или с най-голям риск от заразяване.

В момента описът на алените страни включва Съединени американски щати, Обединеното кралство, Канада, Франция, Обединените арабски емирства, Етиопия, Южна Африка, Унгария, Танзания, Нигерия, Испания, Португалия, Швейцария и Турция, само че комисията, натоварена с класифицирането, предложи в алената група да бъдат оставени единствено Обединените арабски емирства, Съединени американски щати, Етиопия, Обединеното кралство, Танзания, Мексико, Швейцария и Турция.

Когато в края на ноевмри южноафрикански учени оповестиха, че нов мощно мутирал вид на ковид провокира повишаване на случаите в тяхната страна, Израел неотложно затвори границите си за всички чужденци и изиска от всички, които влизат на територията на страната, да се слагат под карантина за най-малко три дни – даже и изцяло имунизираните.

Скоро по-късно Израел също ограничи пътуването за личните си жители, като отбелязя все по-голям брой страни като червени. Израелците не могат да пътуват до тях без държавно позволение. Още тогава управляващите оповестиха, че ограниченията ще бъдат единствено краткотрайни, защото са предопределени да предотвратят проникването на разновидността „ Омикрон “ в Израел или най-малко да го забавят.

През последните няколко дни обаче случаите набъбнаха извънредно доста, явен знак, че „ Омикрон “ се популяризира в Израел. В неделя министър председателят Нафтали Бенет загатна, че политиките за пътешестване евентуално ще бъдат изменени през идващите дни.

„ Отмяната на изолацията за имунизираните пътуващи от чужбина и отварянето на туризма за имунизираните е вярното и заслужено решение в този миг “, сподели министърът на туризма Йоел Резбозов. „ Благодаря на сътрудниците си в държавното управление, които схванаха тежкото състояние на туристическата промишленост и се съгласиха с мен, че вредата е по-голяма от изгодата “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР