Тел Авив/Анкара. Съветникът на президента на САЩ по националната сигурност

...
Тел Авив/Анкара. Съветникът на президента на САЩ по националната сигурност
Коментари Харесай

BBC Türkçe: Джон Болтън: Приносът на Катар за турската икономика е напълно оскъден; очакваме бързото освобождаване на Ендрю Брънсън и на другите задържани граждани на САЩ

Тел Авив/Анкара. Съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джон Болтън съобщи, че обещанието на Катар да влага в Турция 5 милиарда ЩД и съглашението сред централните банки за саупови интервенции, са „ изцяло нищожни ” за турската стопанска система, написа тюркоезичната версия на BBC . Това изрично няма да има никаква изгода, добави Джон Болтън.
По време на визитата си в Израел Джон Болтън съобщи за „ Ройтерс ”, че „ турското държавно управление е направило голяма неточност като не е пуснало на независимост американския просветител Ендрю Брънсън ” и разясни: „ Продължават да вършат тази неточност с всеки минал ден. Като една западна страна и съдружник в НАТО ние ще създадем вярното нещо и рецесията (с Турция) ще бъде позволена на момента, ако Брънсън бъде пуснат абсолютно на независимост ”.
Джон Брънсън отговори и на заложения му въпрос дали рецесията с Брънсън ще повлияе на участието на Турция в НАТО: „ Засега на дневен ред не стои сходен въпрос. Полагаме старания да бъдат пуснати на независимост Ендрю Брънсън и другите американски жители, които са арестувани нелегитимно от турското държавно управление, като чакаме този проблем да бъде позволен в най-скоро време. ”

Превод и редакция: Георги Димов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР