Текстовете забраняват зареждане на пътни превозни средства с продукти от

...
Текстовете забраняват зареждане на пътни превозни средства с продукти от
Коментари Харесай

Парламентът прие на второ четене Закона за горивата

Текстовете не разрешават зареждане на пътни транспортни средства с артикули от нефтен генезис, които не са регистрирани по реда на Закона за Данък добавена стойност и на наредбата за касовите апарати. Предвидена е санкция в размер от 10 000 до 100 000 лв. за нарушителите. За компании - глобата е от 20 000 до 200 000 лв..

С поправките на закона се не разрешава пълненето на газови бутилки и устройства отвън данъчни хранилища. Промените плануват още облекчение на режима за зeмеделските стопани, които употребяват бензин и дизел за лични потребности.

Законът влиза в действие в събота, в случай че не бъде върнат след несъгласие. Дребните търговци на горива се събраха пред Народното събрание - този път, с цел да поддържат измененията.

Симо Симов, зам.-председател на асоциацията на вносителите, производителите, търговците и превозвачите на горива: Законът в този му формат, в който го приехме всички ние и ще бъде работещ за стопанската система и за потребителите и моментът, в който Народното събрание гласоподава нашата точка, ние алегорично ще съблечем нашите жилетки и ще се приберем и ще спрем митинга, който към този момент водим година и половина срещу остарелия закон. Димитър Хаджидимитров, притежател на бензиностанция: Всичко отпадна. Нито ще има условия за вместимости, нито ще има бутилки, нито ще има огромните гаранции за бензиностанциите. Който търгува на едро, ще бъде диференцирано, правиш оборот до избрана сума, толкоз ти е, правиш по-големи обороти, толкоз ти е гаранцията. Това е справедливото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР