Тежкотоварен камион, превозващ цитрусови плодове, се е обърнал тази нощ

...
Тежкотоварен камион, превозващ цитрусови плодове, се е обърнал тази нощ
Коментари Харесай

Тир с плодове се преобърна върху жп релси край Бяла

Тежкотоварен камион, пренасящ цитрусови плодове, се е обърнал тази нощ край Бяла. Инцидентът е станал към 2 часа през нощта, когато тирът излязъл от пътя и паднал в непосредствена непосредственост до жп линията.

Камионът с българска регистрация е пътувал от Мездра за Румъния. На Т-образното кръстовище сред пътищата Плевен-Бяла и Русе- Велико Търново лидерът изпуснал завоя и траял напряко. В последния миг е съумял да извие транспортното средство и по този начин предпазил жиците по жп трасето от разкъсване . Част от кабината спряла върху релсите, а ремаркето е полегнало странично.

При случая водачът не е потърпевш, пробите му за алкохол и опиати са негативни. Най-вероятната причина за злополуката е моментно задрямване.

Движението на влаковете е било спряно за повече от четири часа, до момента в който камионът бъде изтеглен на пътя.

Аварийните жп екипи на място са взели участие обезопасяване на местопроизшествието, а екипът от РСПБЗН-Бяла е взел участие при унищожаване на мантинела и е съдействал за осветление на мястото на случая.

Това е следващ случай, който става на кръстовището, макар че са взети всички ограничения за обезопасяване и сигнализиране на сектора - шумяща маркировка, насечени линии по платното на придвижване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР