Тежкото тепърва предстои за Кирил Петков, заяви пред БТВ политологът

...
Тежкото тепърва предстои за Кирил Петков, заяви пред БТВ политологът
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Не трябва да се назначават служебни министри за редовни, служебният кабинет е провален

" Тежкото занапред следва за Кирил Петков ", съобщи пред БТВ политологът Калоян Методиев. Той добави, че е разумно " Продължаваме промяната " да излъчат министър председател, защото това е вотът на гласоподавателите.

" Те имат половината депутати за болшинство, сами нищо не могат да създадат ", уточни Методиев. Той дефинира партиите в идната възможна коалиция като неолиберални и консервативни. Неолибералните са " ИТН ", " Демократична България " и " Продължаваме промяната ", които имат доста допирни точки, а консервативната партия е Българска социалистическа партия.

Според Методиев не би трябвало да се назначават служебни министри за постоянни, защото служебният кабинет е провален. " Отговорността би трябвало да си я носят политическите партии, а не някой различен да им спуска своите си лични кандидатури и да си прокарва лична политика. Когато има разделяне на управляващите, има баланс, има и по-добри индикатори на страната ", сподели Методиев.

По думите му към момента нищо не е решено до момента в който новия кабинет не бъде гласуван в зала. " Темата за министерските постове е рискова. Кадрите са най-важното. Един човек може да извърши един пост с доста смисъл, само че може и да го забатачи в корупция и некадърни решения ", сподели Методиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР