Тежкото гостуване в Русия на Краснодар (0:0) в четвъртък вечер

...
Тежкото гостуване в Русия на Краснодар (0:0) в четвъртък вечер
Коментари Харесай

Пореден силен мач изкачи Леверкузен до пето място

Тежкото посещение в Русия на Краснодар (0:0) в четвъртък вечер не се отрази на Байер (Леверкузен) и тимът записа победа с 2:0 над Фортуна (Дюселдорф) в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата. Това изкачи домакините до пета позиция в класирането - на 5 пункта от зона “Шампионската лига”.

Успехът, пристигнал след голове на Кай Хавертц (18’) и Леон Бейли (66’), е четвърти следващ в шампионата, с което “аспирините” се намират в най-хубава форма от всички.

През първото полувреме Байер съвсем не даде топката на противника, като я владееше в 88% от времето. Независимо от това гостите имаха две благоприятни условия. Още в 15-ата минута прероденият Карим Белараби трябваше да напусне поради травма, само че съотборниците му от Леверкузен реагираха добре и единствено три минути по-късно 19-годишният Кай Хавертц вкара за 1:0 след асистенция на Кевин Фоланд.

Kai Havertz this season:

29 games
12 goals
5 assists#B04F95 pic.twitter.com/ktQ08mgN8l
— DW Sports (@dw_sports) February 17, 2019
Футболистите на Фортуна по този начин и не съумяха да се върнат в мача. Втората част мина главно в тяхната половина. В 66-ата минута Митчел Вайзер стреля по диагонала, само че ветеранът Ярослав Дробни не се намеси по най-хубавия метод и Бейли осъществя на празна врата за 2:0.

Not missing from there #B04F95 pic.twitter.com/CZThEincVl
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) February 17, 2019
В четвъртък отборът на Петер Бос ще би трябвало да изнесе нов мощен дуел, с цел да отстрани Краснодар на 1/16-финалите в ЛЕ. След това в неделя идва ред на дерби с Борусия (Дортмунд).

Отборът от Дюселдорф ще посрещне идващия кръг на 12-а позиция - на 10 точки от рисковата зона. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР