Тежките загуби на техника в битките означават, че украинската армия

...
Тежките загуби на техника в битките означават, че украинската армия
Коментари Харесай

Германия ще увеличи значително военната помощ за Украйна: Spiegel

Тежките загуби на техника в борбите значат, че украинската войска се нуждае от повече танкове, артилерия и противовъздушна защита, както и от тяхната поддръжка, се споделя в писмо на немското министерство на финансите до Народното събрание, разкрито от Der Spiegel.

Според немското издание министърът на финансите Кристиан Линднер е писал до Бундестага в понеделник, а във вторник парламентарната бюджетна комисия се е събрала на скрито съвещание, с цел да прегледа настояването му. Той желае още 3,2 милиарда евро (3,47 милиарда долара) за тази година и още 8,8 милиарда евро (9,54 милиарда долара) за " настоящи задължения ", в допълнение към 2,2 милиарда евро (2,39 милиарда долара), които към този момент са изхарчени за Украйна.

Поради огромните материални загуби на украинските въоръжени сили са нужни нови доставки на материали ", пишат от Министерството на финансите, като настояват още, че е належащо неотложно да се сключат редица контракти за доставка и поддръжка на " стабилно съоръжение " на киевската войска, учредено на потребностите.

В писмото се споделя съответно, че украинците се нуждаят от повече средства за противовъздушна защита, бронирани верижни машини - в това число танкове - и муниции за танкове и артилерия. Доставката на оръжейните системи основава и " следващо обвързване " за обезпечаване на муниции, сервиз и поддръжка, добавя министерството на финансите.

Допълнителните разноски са " обективно неизбежни ", твърди Линднер, защото " без непрекъсната поддръжка за Украйна съществува сериозна заплаха тя да загуби " в спора против Русия, " с непредвидими последствия за мира в Европа ".

Въпреки това Линднер не желае да подаде в допълнение искане за бюджет за това финансиране, а желае от депутатите да намерят неизразходвани средства в други ведомства, в това число средства, подобаващи за справяне с пандемията Covid-19, съгласно Spiegel.

Запитан за разкритията на " Шпигел, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че решението на Берлин да усили помощта за Киев " не вещае нищо положително ".

" Настоящите връзки сред Русия и Германия оставят доста за желаене ", добави Песков. " Германия взема интензивно присъединяване в напомпването на Украйна с оръжие, като директно и индиректно покачва равнището на своето присъединяване в спора ".

Руското министерство на защитата пресметна, че до края на 2022 година Съединени американски щати и техните съдружници са похарчили над 100 милиарда $ за укрепване на украинската войска. Множество западни публични лица обществено обявиха, че Русия " би трябвало да загуби " или да бъде " стратегически победена ", като в същото време упорстваха, че техните страни в действителност не вземат участие в спора.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР